Alakoski gästar läsdag

Simrishamn Artikeln publicerades
Allmänheten är välkommen att lyssna till Susanna Alakoski under Läsdagen som arrangeras av Nova Academy i samarbete med Simrishamns bibliotek.
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Allmänheten är välkommen att lyssna till Susanna Alakoski under Läsdagen som arrangeras av Nova Academy i samarbete med Simrishamns bibliotek.

Patrik Lundberg och Susanna Alakoski besöker kulturhuset Valfisken i Simrishamn måndagen den 27 maj. Anledningen är den Läsdag Nova Academy och Simrishamns bibliotek initierat för att stimulera gymnasieskolans elever till läsande. Men även allmänheten bjuds in på ett hörn.

Novas elever ägnar hela dagen åt läsning av skönlitteratur, boktips från biblioteket, workshops och åt författarbesök. Under dagen utses även Rotary-vinnarna i novelltävlingen ”Mångfaldens betydelse för samhället”.

En av gästerna som besöker Läsdagen är krönikören och författaren Patrik Lundberg.

Susanna Alakoski, som slog igenom med romanen Svinalängorna 2006, gästar också Läsdagen. Hennes debutroman vann pris och filmatiserades, och Susanna har därefter producerat en rad romaner, essäer och barnböcker, samt blivit utsedd till hedersdoktor vid Malmö universitet. Till hösten utkommer Susanna med del ett i en romansvit i fyra delar.

Allmänheten är välkommen att lyssna till Susanna Alakoski i Galleriet på Valfisken klockan 10.30 och 13.10 tillsammans med eleverna. Föranmälan till biblioteket krävs då det är begränsat antal platser.