Anmälan är öppen!

Insidan Artikeln publicerades
137 anmälda lag deltog i Stafettmaran 2016.
Foto:Louise Lind
137 anmälda lag deltog i Stafettmaran 2016.

Tidigare i år återupplivades populära Stafettmaran efter många års dvala, och det med dunder och brak. Hela 137 lag var anmälda, och succén var ett faktum. Redan nu är anmälan öppen till maran som går av stapeln den 26 augusti 2017. ÖM bytte några ord med arrangör Fredrik Hagenkötter.

Så man kan anmäla sig redan nu till 2017 års upplaga av Stafettmaran?

– Ja, och vi har faktiskt redan 34 lag anmälda. I år har vi satt ett tak på 150 lag, för att vi ska kunna hålla säkerheten uppe för våra deltagare och för att alla ska ha kul. Anmäler man innan den 31 december får man en liten julgåva.

Är ni nöjda med Stafettmaran 2016?

– Verkligen! Vår målsättning var 50 lag, och vi blev 137 så vi blev ju jätteglada eftersom vi inte visste alls hur stort intresset skulle vara. Tävlingsdagen var årets varmaste dag, men det gick bra ändå. Det rapporterades inga olyckor eller skador till oss och vi fick beröm av polis och räddningstjänst. Många var också nöjda med bansträckningen, som gick på vackra småvägar. Plötsligt vaknade småbyarna till, många var ute och hejade när de satt och drack morgonkaffet i trädgården.

Hur ser Stafettmaran 2017 ut?

  – Nytt för året är att vi för första gången någonsin har målgång i Simrishamn, det hade man aldrig förr när den anordnades. Start blir vid midsommarängen vid Ystad Saltsjöbad. Stafettmaran infaller på samma dag som Sillens dag i Simrishamn, och eftersom vi har haft ett så bra samarbete med kommunen så har vi bestämt oss för att knyta ihop evenemangen till ett stort festivalområde. På grönområdet framför Hotel Svea blir det målgång och där kommer att vara utställare och aktiviteter för barn. Dessutom kommer vi att ha matservering och underhållning hela dagen. Våra ledord är nätverk, glädje och hälsa, och vi vill sudda ut kommungränserna så att vi verkar som en stor region. Det ska vara en fördel för ystadföretag att synas i Simrishamn och vice verca.

  Blir det insamling till Barncancerfonden i år också?

  – Ja, det blir det. Förra året fick vi ihop 20 000 kronor och det kändes jättebra. Ystads IF fotboll och IFK Simrishamns fotbollssektion hjälpte till bland annat som funktionärer, och fick en viss summa per anmält lag. De fick ihop 15000 kronor var. Vi kommer att ha samma upplägg i år.

  Bästa tipset till dem som vill delta i Stafettmaran 2017?

  – Anmäl er och börja träna redan nu så är ni i toppform när det gäller. Hälsan är det viktiga, vi är inte ute efter att man ska träna på elitnivå, utan framförallt ha roligt tillsammans. I vår kör vi igång med gemensamma träningar i Sandskogen.

  Text och bild: Louise Lind