Årets företagare blev Intermercato

Simrishamn Artikeln publicerades
Lotta och Olle Hildebrand, Intermercato; Årets företagare 2017
Foto: Torun Bortz
Lotta och Olle Hildebrand, Intermercato; Årets företagare 2017

Det blev Lotta och Olle Hildebrand, som grundat och driver Intermercato, ett högteknologiskt företag baserat i Östra Tommarp med export över hela världen, som kammade hem utmärkelsen Årets företagare på företagarfesten förra torsdagen. Föreningen Företagarna Österlen hyllade dem bland annat för deras förmåga till "ständigt pågående teknisk utveckling i framkant."

Ytterligare tre utmärkelser delades ut under kvällen. Årets unga företagare gick till Anja Persson och Erik Nilsson på Gunnarshögs gård, för deras satsningar på att förädla rapsen i form av nya produkter och aktiviteter.

Hege Welin, som förra året öppnade butiken Ting & Tang i Simrishamn, utsågs till Årets nyföretagare av Nyföretagarcentrum, som konstaterade att hennes butik utgör ”ett mysigt nytillskott i Simrishamns gatubild”.

Årets näringslivsambassadörer blev Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson, Grevlundagården för att de Med stora internationella framgångar och hela världen som arena, ger verksamheten på Grevlundagården en ständig lyskraft till Österlen”.