Årets Skånska Destination finns i Brösarp

Insidan Artikeln publicerades
Bild: Pressbild
Foto:pressbild
Bild: Pressbild

Brösarps Gästgifveri plockade hem priset som Årets Skånska Destination i konkurrens med 29 andra gastronomiska resmål, varav många på Österlen.

När Skånska Gastronomipriset delades ut vid en galamiddag i Malmö fredagen den 19 januari fanns det många nominerade från Österlen och sydöstra Skåne i de olika kategorierna.

Talldungens Gårdshotell i Brösarp var nominerade till Årets Värdskap, Nordic Sea Winery i Simrishamn till Årets Skånska Vinpris samt Daniel Berlin i Skåne Tranås och Villa Strandvägen i Ystad till Årets Skånska Krog.

Men den enda vinnaren från dessa trakter blev Brösarps Gästgifveri, som utsågs till Årets Skånska Destination. Till skillnad från övriga priser, där en namnkunnig jury utser vinnarna, utses destinationsvinnaren genom en omröstning bland allmänheten.

– Det är ett mycket glädjande erkännande som vi och vår fantastiska personal har kämpat för så länge. Vi firade nyligen 25-årsjubileum och har alltid strävat efter att få människor att resa till oss. Vi är en del av Österlen som destination och där står vi stadigt i det skånska matarvet. Vi är oerhört glada över att vi hedras bland så många bra skånska gastronomiska resmål, hälsar Hanna Hansson Cederberg från ägarfamiljen i ett pressmeddelande.

Bland de 30 finalisterna till Årets Skånska Destination fanns en hel del från Österlen med omnejd: Buhres Fisk i Kivik, Kiviks Hotel, Kiviks Äpplemarknad, Mandelmanns Trädgårdar i Rörum, Nordic Sea Winery i Simrishamn, Olof Viktors gårdbutik i Glemmingebro, Skånes Matfestival i Brösarp, Söderberg & Sara Stenugnsbageri i Ystad, Talldungen Gårdshotell i Brösarp, Villa Strandvägen i Ystad och Ystads Saltsjöbad.