Blå portarna slås upp för sommarens konserter

Simrishamn Artikeln publicerades
Elise Einarsdotter och Olle Steinholtz inleder musiksommaren på Ribbingsberg.
Elise Einarsdotter och Olle Steinholtz inleder musiksommaren på Ribbingsberg.

Boel Adler och Mats Ceder har förvandlat sin lada på Österlen till en mötesplats för framstående musiker. På kulturgården Ribbingsberg, strax utanför Simrishamn, bjuds det på konserter med klassisk musik, jazz och visor för sjätte året i sommar.

Boel Adler är en erfaren sångerska och producent, verksam på Malmö Opera och sedan många år en bekant röst för klassiskt intresserade radiolyssnare som konsertpresentatör, recensent i Musikrevyn och värd för Lördagsmorgon i Sveriges Radio P2. Mats Ceder är konstnär, representerad på gallerier i Stockholm och på företag, institutioner och privata samlingar i Sverige, Europa och USA.

Boel och Mats köpte Ribbingsberg 2012.

– Mats och jag tänkte att det vore härligt att hitta ett litet ställe på Österlen, det blev ett väldigt stort ställe som vi föll för, säger Boel och skrattar. När vi kom in i ladan kände vi direkt att det var en plats för konst och musik.

Sedan starten 2013 har paret bjudit in till många uppskattade events. Sommarens konsert- och utställningskvällar startar den 8 juli.

– Vi har bjudit in fantastiska musiker som man verkligen njuter av att få lyssna till, säger Boel. Närheten till artisterna som står på scenen är speciell för Ribbingsberg och något som besökarna särskilt uppskattar. I år har vi havet som tema för våra konserter och självklart bjuder vi även i sommar in till en singalongkonsert.

Den 8 juli är det alltså premiär för sommarens konsert- och utställningskvällar och Ribbingsbergs blå portar slås upp för besökarna. Jazzpianisten Elise Einarsdotter som har hela världen som sitt arbetsfält, är född i Borrby och med glädje återkommer till Österlen varje sommar, inleder säsongen med sitt svängiga, poetiska spel och personliga varma tilltal. Med egen musik från nya CDn Cresco, och stämningsfulla Bachtolkningar tillsammans med basisten Olle Steinholtz, och Boel Adler som gör dem sällskap bland annat i Bachs Air.

Lördagen den 14 juli blir det pianoafton med Hans Pålsson.
Lördagen den 14 juli blir det pianoafton med Hans Pålsson.

Program

Söndag 8 juli 19.00

Elise Einarsdotter, piano Olle Steinholtz, bas Boel Adler, sång. Musik av Michel Legrand, J.S. Bach och Elise Einarsdotter.

Lördag 14 juli 19.00

Pianoafton. Hans Pålsson tolkar de stora mästarna.

Lördag 21 juli 19.00

Barock på Ribbingsberg. Emelie Roos, blockflöjt Dohyo Sol, teorb Boel Adler, sång

Musik av John Dowland, Claudio Monteverdi med flera.

Lördag 28 juli 19.00

Singalong på Ribbingsberg. Sånger om havet – från Taube till Jussi. Gästartister Peter Hägg och Susanne Carlström, Sjöbackakören med Boel Adler.

Fredag 3 augusti 19.00

Anna Norberg, flöjt Annika Nilsson, piano.

Lördag 11 augusti 19.00

Baltoscandiakvartetten. Mozart: Dissonanskvartetten. Nielsen: stråkkvartett nr 2.