Cake Cowboy tar revansch i Dessertmästarna

Insidan Artikeln publicerades
Redan 2016 ställde Markus Lundqvist, känd som Cake Cowboy, upp i Dessertmästarna och slutade på en fjärdeplats. När programmet har säsongspremiär den 14 februari är han redo för revansch.
Foto:Hannah Andersson
Redan 2016 ställde Markus Lundqvist, känd som Cake Cowboy, upp i Dessertmästarna och slutade på en fjärdeplats. När programmet har säsongspremiär den 14 februari är han redo för revansch.

Så sent som i höstas vann Malin Haak från Sankt Olof Dessertmästarna. När programmet har säsongspremiär den 14 februari är det Markus Lundqvist, även känd som Cake Cowboy, som representerar Österlen i tävlingen som sänds i Kanal 5.

Redan 2016 ställde Markus Lundqvist upp i Dessertmästarna och slutade på en fjärdeplats. Nu ger han sig in i matchen för andra gången när fyra tävlande som varit med i programmet tidigare ställs mot fyra nya tävlande.

Hur känns det att återvända till Dessertmästarna?

– När jag blev uppringd och fick frågan om att vara med i tävlingen tvekade jag, berättar Markus. Det var inte självklart för mig att ställa upp. Samtidigt kände jag mig hedrad av programteamets förfrågan. Nu är jag glad för att jag tog beslutet att vara med.

Markus fick frågan bara en månad innan inspelningen drog igång den 9 januari.

– Dessertmästarna sänds i sex program och inför varje tävling fick vi olika teman att arbeta med, berättar han, men får inte avslöja några detaljer.

Hur är du som tävlingsmänniska?

– Jag tycker att det är jobbigt att tävla. Samtidigt som det är roligt! Och jag tror att det kan vara nyttigt att utmana sig själv för man ångrar ju oftast bara det man inte gjort i livet.

Vilka är dina styrkor respektive svagheter?

– Min nervositet och prestationsångest som kommer fram i tävlingssammanhang är helt klart en svaghet men i årets säsong ställdes vi inför många oförberedda utmaningar och det var till min fördel. En av mina styrkor är att jag vässar till mig och har lättare för att lita på min erfarenhet när jag ställs inför något oväntat.

Vad tycker du om dina medtävlanden?

– De är ett inspirerande gäng med vitt skilda personligheter. När vi var inne och tävlade hade vi förstås fullt fokus på tävlingsmomentet, men bakom kulisserna blev vi goda kamrater som gav varandra goda råd och utbytte erfarenheter.

Vad händer just nu hemma i chokladbutiken i Kivik?

– Jag flyttar upp butiken från källaren till gatuplan där den får mer café- och saloonkänsla med möjlighet till barhäng. Samtidigt håller jag öppet som vanligt onsdag till söndag. Det känns viktigt för mig att driva en verksamhet som är öppen året runt och jag lägger gärna mina event på vinterhalvåret. I mitten av januari bjöd vi in till en countrykväll som lockade fler än 130 personer, vilket känns jättekul!

Text och bild: Hannah Andersson

Fakta

Namn: Markus Lundqvist

Ålder: 38 år

Bor: Kivik

Uppvuxen: Lysekil

Gör: Driver Cake Cowboy i Kivik.

Aktuell: Tävlande i Kanal 5:s Dessertmästarna.

Favoritdessert: Jag älskar chokladmousse i olika kombinationer.