Dags för årets rosfest

Simrishamn Artikeln publicerades
Gerd Mårtensson kröntes till rosdrottning på förra årets rosfest. Vem som blir årets rosmonark avslöjas lördagen den 30 juni.
Gerd Mårtensson kröntes till rosdrottning på förra årets rosfest. Vem som blir årets rosmonark avslöjas lördagen den 30 juni.

Österlens Rosfest bjuder på ett blomstrande program med guidade rosvisningar, öppna trädgårdar, kurser i sticklingsförökning på Roskraft i Ö Hoby, inspirerande roskväll i Hagestad radby och konsert med rosinslag på Ribbingsberg. Årets rosfest äger rum den 30 juni - 8 juli.

Lördagen är rosfestens första dag. I Simrishamn ser programmet ut som följer:

Klockan 09.00-15.00 rosförsäljning, lotterier med mera i stånden framför kyrkan.

Klockan 09.30-10.30 visa din ros för Österlens rosexperter, i Bergengrenska trädgården, som försöker hjälpa dig att bestämma sorten.

Klockan 11.00-11.30 leder Annalena Maurin och Karin Nordberg allsång i Bergengrenska trädgården, kom i tid så du får ett av de numrerade sånghäftena och chans att vinna en pinfärsk roman med doft av trädgård.

Klockan 11.15-11.25 kortege med Simrishamns Musikkår och Årets Rosdrottning/Roskung från hamnplan till Bergengrenska trädgården.

Klockan 11.30-11.45 kommundirektör Diana Olsson kröner Österlens Rosdrottning/Roskung.

Klockan 12.00-12.15 årets bästa och vackraste Österlenros presenteras och hyllas.

Klockan 13.00 Peter Englander älskar Medelhavet, i synnerhet Italien, så därför har hans egen trädgård på Allgatan efterhand ”italieniserats”. Med kunskap och ordrikedom ska Peter berätta om trädgårdens fortsatta färd mot Italien. På Allgatan 29 i Simrishamn.