Dags för populär antikmässa

Insidan Artikeln publicerades
Intresset för Ystads antikmässa, som Kerstin Påhlsson är initiativtagare till, bara växer. Mässan äger, sedan i höstas, rum på Surbrunnsparken i Ystad.
Foto:Janni rix
Intresset för Ystads antikmässa, som Kerstin Påhlsson är initiativtagare till, bara växer. Mässan äger, sedan i höstas, rum på Surbrunnsparken i Ystad.

I höstas bytte Ystads antikmässa scen från Norreportskolan till Surbrunnsparken för att göra plats för fler utställare. Söndagen den 29 april är det dags för vårens upplaga av den växande mässan.

Kerstin Påhlsson är initiativtagare till Ystads antikmässa.

– Höstens mässa blev en jättesuccé, berättar Kerstin. Vi kunde göra plats för 70 bord i Surbrunnsparken, dubbelt så många jämfört med vad som rymdes i Norreportskolans matsal. Det var skönt att kunna släppa in utställare från mässans långa kölista. Dessutom är parkeringsmöjligheterna bättre vid Surbrunnsparken och serveringen där är också jättebra.

Höstens antikmässa besöktes av uppskattningsvis 1500 personer.

– Självklart hoppas vi på samma tillströmning till vårens mässa som i vanlig ordning bjuder på såväl antikt, som kuriosa, retro och vintage. Vi har hittat ett väl fungerande koncept, mässan ligger bra i tiden och lockar en bred publik, menar Kerstin.

Även om fler utställare får plats i den nya lokalen så är kölistan fortfarande lång.

– Det var fullbokat redan i februari och jag har en kö på omkring tjugo säljare som gärna skulle vilja vara med, berättar Kerstin. Själv kommer hon bland annat att ta med sig några ovanliga objekt från Ystad Metall till mässan. Och det kommer finnas lite fler möbler än vanligt i mässutbudet, avslöjar Kerstin.

Ystads antikmässa äger rum söndagen den 29 april klockan 10-16. Entrén är fri och det finns fikaservering.

Text: Hannah Andersson

Bild: Janni Rix