Dags igen för populärt stubbarace

Simrishamn Artikeln publicerades
Arkivbild från förra årets stubbarace. Foto: Mark Hanlon
Foto: Mark Hanlon
Arkivbild från förra årets stubbarace. Foto: Mark Hanlon

Förra årets premiär blev en succé och till helgen är det dags igen. Lördagen den 6 oktober äger årets stubbarace rum vid Vallby Hannas maskinstation i Blästorp.

Idén om att ordna stubbarace föddes på ett lokalt LRF möte och förra hösten var det premiär för evenemanget.

– Förra årets tävling blev väldigt lyckad, säger Anders Sassersson, ordförande i Vallby-Hammenhögsbygdens LRF som ordnar stubbaracet i samarbete med Tommarpsbygdens, Borrby-Östra Hoby och Simrishamnsbygdens LRF-avdelningar. Både de tävlande och publiken var nöjda med evenemanget men det finns några detaljer som vi har förbättrat inför årets stubbarace.

Ett stubbarace är enkelt förklarat rally med traktorer på en stubbåker. Två tävlande möts i en duell som går ut på att så snabbt som möjligt köra slalom mellan tio tunnor som står uppställda längs en rak linje. När sista tunnan passerats ska de tävlande vända sina traktorer och köra slalom samma väg tillbaka. Först över mållinjen vinner. Genom utslagstävlan koras tävlingsdagens vinnare.

– Vi hoppas på ett 20-tal tävlande i lördagens stubbarace som startar klockan 13.00, säger Anders.

Hammenhögs IF kommer att vara på plats för att grilla korv och erbjuda kaffeservering. Det blir även lite marknadsförsäljning och en mindre maskin- och bilutställning.