Dansk herrmodekedja öppnar butik i Ystad

Ystad Artikeln publicerades
Den danska herrmodekedjan Wagner expanderar och öppnar i Ystad den 12 april.
Foto: Wagner
Den danska herrmodekedjan Wagner expanderar och öppnar i Ystad den 12 april.

En mellanmarknad med ett multibrand-koncept för herrar. Det är hemligheten bakom framgången för den danska herrmodekedjan Wagner som snart öppnar i Ystad.

Lindbergh, Shine Original, Jack's, Junk de Luxe och Bison blir nya tillskott i Ystads varumärkesflora när Wagner etablerar sig mitt på gågatan.

Butiken, som blir den sjunde i Sverige, ska drivas av Markus Jonasson, som i 16 år haft klädesbutiken 1910 i Simrishamn.

– Det ska bli jättespännande, jag tror verkligen på det här konceptet. Wagner vänder sig till en bred målgrupp, säger Markus Jonasson.

Sören Andersen som är Sverigechef för PWT Brands, bolaget bakom Wagnerkonceptet, berättar att hemligheten bakom succén är ett brett utbud till ett attraktivt pris.

– Vi är inte high fashion, men inte heller superbilliga. Vi ligger någonstans i mitten. Och vi har plagg för alla män, säger Sören Andersen.

Han berättar att Wagner också har satsat på välutbildad personal som ska ge kunden bästa möjliga service.

Ystadbutiken blir dessutom en av de mest moderna i hela sydöstra Skåne då Wagner har ett nytt sätt att hantera konkurrensen med näthandeln.

Mitt i butiken ska det finnas en stor pekskärm. Kunder som hittat plagget de vill ha, men kanske önskar en annan färg eller storlek, kan via pekskärmen själva beställa sin vara på nätet. Varan kan sedan hämtas i butiken, eller skickas hem.