Drakamöllans kockar tar över golfrestaurangen

Tomelilla Artikeln publicerades
Gustav Jönsson, kökschef på Drakamöllan kommer tillsammans med kollegan Henrik Larsson ta över restaurangen på Tomelilla golfklubb i mars nästa år.
Foto: Albin Brönmark
Gustav Jönsson, kökschef på Drakamöllan kommer tillsammans med kollegan Henrik Larsson ta över restaurangen på Tomelilla golfklubb i mars nästa år.

Nu är det klart att det blir Drakamöllans kökschef Gustav Jönsson som tillsammans med kollegan Henrik Larsson tar över köket på Tomelilla golfrestaurang i mars nästa år. Och ambitionerna är höga.

Gustav Jönsson har varit Drakamöllans kökschef i nio år och är ena halvan av duon som tar över Tomelilla golfrestaurang nästa år. Gustavs kollega, Henrik Larsson har jobbat på Drakamöllan sedan två år tillbaka.

– Det ska bli jättekul, säger Gustav till Ystads Allehanda. Vi håller fortfarande på och planerar, men vi brinner båda för lokala råvaror och för att göra bra husmanskost. Vi tänker också ha kvällsserveringar och lite olika happenings.

Henrik Larsson har tidigare drivit restaurang i Sälen och det var där de två kockarna först lärde känna varandra.

– Vi vill självklart att alla golfare ska känna sig välkomna, men även andra som vill äta bra, både på lunch- eller kvällstid. Vi kommer även ha catering och det känns som att det finns många möjligheter, säger Henrik Larsson.

Vad som händer i Drakamöllans kök återstår att se, men ägaren Ingalill Thorsell skriver i ett pressmeddelande att det fortfarande återstår några månader med Gustav och Henrik bakom grytorna.

– I krogvärlden är nio år en lång tid. Det är ett under att vi har lyckats få behålla Gustav så länge. Vi är glada och tacksamma över många och spännande år och önskar Gustav och Henrik ett varmt lycka till och ser fram emot ett gott samarbete som kollegor.