Efterlängtat musikquiz tillbaka på biblioteket

Simrishamn Artikeln publicerades
Musikerna Anders Thorén (bilden) och Martin Svensson står för musiken. Foto: Kate Visonj
Musikerna Anders Thorén (bilden) och Martin Svensson står för musiken. Foto: Kate Visonj

Vad har Östra Nöbbelöv, Frank Sinatra och tzatziki gemensamt? Jo, de är alla svar från det senaste musikquizet på Simrishamns bibliotek som blivit något av en publiksuccé och ett av bibliotekets mest efterfrågade evenemang. På fredag är dags igen.

Musikerna Anders Thorén och Martin Svensson bjuder på musikalisk underhållning via sång, dragspel, piano och gitarr i sitt musikquiz. Det har bjudits på allt från svenska visor och franska valser till boogie woogie och kända vinjetter från tv-serier. Quizet har lockat både unga och gamla, och svårighetsgraden har upplevt som både som lätt och svår, men att det är underhållande tycks alla vara överens om då det är ett av bibliotekets mest efterfrågade evenemang.

Fredag den 30 november klockan 15.00 är det åter dags för de lokala musikanterna att bjuda på musikaliska klurigheter på Simrishamns biblioteks scen. Det är som vanligt fri entré och besökare kan tävla i lag eller ensamma. Biblioteket bjuder på bokpriser till vinnarna och fika till alla.