Elever bjuder in till gala och välgörenhetslopp

Insidan Artikeln publicerades
Arkivbild från förra årets insamlingsgala. Foto: Mattias Lundvall
Foto:Mattias Lundvall
Arkivbild från förra årets insamlingsgala. Foto: Mattias Lundvall

Precis som tidigare år engagerar sig eleverna på Nova Academy i Simrishamn i Musikhjälpen genom att bjuda in till gala och arrangera ett lopp för att samla in pengar.

Måndagen den 11 december anordnas Novaloppet av tredjeårseleverna på programmet Sports. Starten sker klockan 19.00 på Korsavads IP och löparna ger sig sedan ut på en fem kilometer lång runda i och i utkanten av stan. Deltagarna får själva välja om de vill gå eller springa. För att delta donerar man en summa på minimum hundra kronor. Vid målgången bjuds det på korv och dryck.

Samma vecka, torsdagen den 14 december sätts en gala upp på Teaterbiografen Grand. Elever och lärare från skolans program Performing Arts, Digital Design, Science och Behavioral bjuder besökarna på händelserik kväll med allt från musik och dans till experimentshow. Galan startar klockan 17 och är slut klockan 21.

Under två skoldagar arbetar även lärare och elever på skolan i bland annat workshops för att lära sig mer om Musikhjälpens tema för årets insamling; “Barn är inte till salu”.