En flygel, fyra händer

Simrishamn Artikeln publicerades
Per Undrén och Gunilla Ibérer spelar pianosolon och fyrhändigt.
Per Undrén och Gunilla Ibérer spelar pianosolon och fyrhändigt.

Den 18 november gästar Gunilla Ibérer och Per Undrén Kulturhuset Valfisken i Simrishamn. Duon spelar pianosolon och fyrhändigt. Konsertprogrammet innehåller musik av Mozart, Rachmaninov, Debussy, Macdowell, Hamlin, Stenhammar och Mozkowski.

Gunilla Ibérer tog pianopedagogexamen 1972 och samma år, 1973, som hon tog diplomexamen vid Musikhögskolan i Malmö  erhöll hon också Malmö Stads Kulturstipendium. Hon vidareutbildade sig i pianospel för bl.a. Alfred Bendel. Hon har givit pianoaftnar både nationellt och internationellt och gjort inspelningar för Sveriges Radio och för Svensk Televsion. Från år 2000 har hon också varit verksam inom jazzmusikområdet, bl.a. som pianist i Gunhild Carling Big Band.

Per Undrén var redan som tonåring elev på Malmö Musikhögskola och tog även lektioner för Hans Pålsson. För sina fortsatta studier valde han mellan piano och medicin. Det blev medicin och sedan många år arbetar han med interventionell radiologi. Men pianot har fortfarande plats i hans liv, och han medverkar både som solist och i ensembler.

Konserten startar klockan 16.