En medalj av varje valör

Simrishamn Artikeln publicerades
Både guld och silver i masterklassen, och bronsmedalj i seniorklassen, lyckades Petra Damm kamma hem i europeiska mästerskapet i armbrytning som ägde rum i mitten av maj i Loutraki, Grekland.
Både guld och silver i masterklassen, och bronsmedalj i seniorklassen, lyckades Petra Damm kamma hem i europeiska mästerskapet i armbrytning som ägde rum i mitten av maj i Loutraki, Grekland.

När Petra Damm återvände hem till Sverige, efter europeiska mästerskapet i armbrytning i Grekland, var det med en medalj av varje valör kring halsen.

Petra Damm bor i Stockholm men har hjärtat i Simrishamn och kommer ”hem” så ofta hon får chansen. Armbrytningen provade hon för första gången på Wellnez i Simrishamn.

Redan i svenska mästerskapet som ägde rum i början av mars i år kammade Petra hem två guldmedaljer i masterklassen och två brons i seniorklassen.

– Det är klart att jag åkte till EM med målsättningen att ta medalj där också, men med det tuffa motståndet trodde jag inte att det skulle gå.

Europamästerskapet ägde alltså rum i Loutraki i Grekland, den 17-22 maj.

– Vi reste med ett lite mindre team från Sverige i år jämfört med förra året, totalt var vi 26 personer, berättar Petra. Gemenskapen i gruppen är jättebra, alla stöttar varandra i såväl med- som motgång.

I Petras fall var det medgång som gällde.

– Jag lyckades knipa både guldmedalj för vänster arm och silvermedalj för höger arm i masterklassen. Dessutom tog jag ett överraskande brons i seniorklassen, vänster arm!

Bedriften är imponerande, inte minst med tanke på att Petra bara sysslat med sporten i två år.

– Det är inte fy skam för ett andra EM, medger Petra ödmjukt. Ärligt talat så har det nog inte riktigt sjunkit in än, säger hon.

Däremot är siktet redan inställt på nästa utmaning.

– Jag kommer att starta i världsmästerskapet i Rumänien som äger rum i slutet av oktober. För landslaget i två masterklasser och eventuellt även någon klass i senior. Dessutom har jag blivit inbjuden till en supermatch i Tyskland några veckor innan VM. Det ska väldigt bli kul att få prova på!