Ett filmiskt sportlov i Kivik

Insidan Artikeln publicerades
Bild: Pressbild
Foto:pressbild
Bild: Pressbild

Som Österlenmagasinet lyfter fram på annan plats i detta nummer bjuder sportlovet på många möjligheter att se film. Inte minst på Kiviks bio, som satsar stort under sportlovsveckan.

Redan söndagen den 18 februari klockan 18 drar det i gång med den verklighetsbaserade filmen ”Darkest hour”, som utspelar sig i början av andra världskriget och skildrar den då nytillträdde premiärministern Churchills mest avgörande val: att försöka mäkla fred med Nazityskland eller att stå upp för sina ideal och tron på sin nations suveränitet.

På onsdagen den 21 februari klockan 15 fortsätter det med den omtalade svenska komedin ”Monky”. 11-årige Frank bor med sina föräldrar i ett Villa Villekulla-liknande hus. Familjen hamnar i kris på grund av en stor sorg. Senare upptäcker Frank en livs levande apa i familjens trädgård, en charmig gibbonapa som döps till Monky.

Dagen därpå klockan 19.30 är det dags för den hyllade och Oscarsnominerade filmen ”The Post”, om avslöjandet av Pentagondokumenten och dess efterspel. Tom Hanks och Meryl Streeps ses i huvudrollerna.

Lördagen den 24 februari klockan 18.30 blir det direktsändning av Puccinis klassiska opera La Bohéme från Metropolitanoperan i New York.