Excentriker på bioduken

Insidan Artikeln publicerades
Foto:Hannah Andersson

Borrby bio bjuder den kommande veckan på två väldigt olika filmer, som ändå har en viss koppling: det excentriska inslaget.

Fredagen den 16 mars klockan 19 står ”Tomb Raider”, med svenska Alicia Vikander i huvudrollen, på repertoaren. Söndagen den 18 mars klockan 19 visas ”The Disaster Artist”.

”Tomb Raider” handlar om Lara Croft, en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö, som tros ligga någonstans utanför Japans kust.

Även i ”The Disaster Artist” finns det en excentriker med i spelet, den här gången Hollywood-outsidern Tommy Wiseau, vars passion för sitt filmskapande är lika stor som hans metoder är ifrågasatta. ”The Disaster Artist” påminner oss om att det finns mer än ett sätt att bli en legend, samt att det inte finns någon begränsning för vad man kan åstadkomma om man inte har någon som helst aning om vad man håller på med. Filmen skildrar spelet bakom kulisserna till filmen ”The Room”.