Få hjälp och råd på biblioteket

Insidan Artikeln publicerades
Foto:Hannah Andersson

Simrishamns bibliotek spelar förstås en bärande roll i det kulturella utbudet på Österlen under våren men har också en del fasta arrangemang, där de erbjuder stöd i allt från läxläsning till datorkrångel.

Alla måndagar under vårterminen, med start vecka 6, klockan 15.30–17.30 finns läraren Rikard Persson på plats för att erbjuda läxhjälp. Det är bara att komma dit, men först till kvarn gäller. Max tio elever åt gången kan få hjälp. Elevens egna kunskapsbehov står i fokus. Frukt och vatten erbjuds också.

På måndagar i jämna veckor klockan 14–15 är det sagostund i bibliotekets sagorum Njord. Barn mellan 0 till 6 år får berätta, rimma, dramatisera och pyssla tillsammans. Föranmälan görs till biblioteket.

På tisdagar klockan 15-19 är det ”RådRum”, där den som behöver hjälp med myndighetskontakter kan få råd och stöd av bibliotekets frivilligrådgivare, som är välutbildade, konfidentiella och flerspråkiga.

På onsdagar i jämna veckor är det dator-drop klockan 16–18. Mikael Therén finns på plats för att hjälpa alla med datorbekymmer av olika slag. Ingen föranmälan krävs.