Fullt blås i Brunnsparken

Simrishamn Artikeln publicerades
Över 200 andraklassare deltog i konserten i Brunnsparken som var en del av Kulturskoleveckan i Simrishamn.
Foto: Fredrik Ekblad
Över 200 andraklassare deltog i konserten i Brunnsparken som var en del av Kulturskoleveckan i Simrishamn.

För femte året i rad anordnades förra veckan Kulturskoleveckan av Kulturskolan i Simrishamn.

Under veckan fick allmänheten ta del av hundratals kulturskolelevers skapande tillsammans med sina lärare genom konserter, föreställningar och utställningar.

Flanörer i Brunnsparken kunde i onsdags förmiddag och kväll njuta av en gratiskonsert med 200 av Simrishamns kommuns andraklassare. Scenen och amfiteatern var fylld till sista plats.

– Det är första gången vi genomför en så stor konsert här, men säkert inte den sista. Vi ska utvärdera och se om det kan bli en tradition, säger kulturskolechefen Sylvia Carlsdotter, som berättar att man fick idén från Malmö där Rosengårds- och innerstadsbarn delade scen under en konsert.

– I Simrishamns kommun har vi elever från till exempel Borrby som kanske aldrig träffar elever i Kivik under sin skolgång. Nu har de fått träna på samma låtar, träffas och sjunga tillsammans. Det skapar nya vänskapsband, säger Sylvia Carlsdotter och ger en extra eloge till Annika Ivarsson, sånglärare på Kulturskolan, som har jobbat med klasserna hela läsåret.

Konserten i Brunnsparken gavs både klockan 10 och 18.30 och ackompanjerades av Kulturskolans instrumentallärare.

Sammanlagt deltog 500 elever och 30 lärare under Kulturskoleveckan som är en del av kulturgarantin där varje elev har rätt till upplevelse, eget skapande och kultur integrerat i skolans vardagliga arbete.