Gael Joly är Årets eventskåning

Insidan Artikeln publicerades
Foto:Janni rix

Gael Joly som bor i Smedstorp och är initiativtagare till Winter Cross Run, Österlen Spring Trail och Charity Trail har röstats fram till Årets Eventskåning 2017. Gael fick 49 procent av rösterna och tog emot Event in Skånes pris vid en nätverksträff på Landskrona Teater den 17 januari.

Motiveringen löd: "Gael har på ett innovativt och spännande sätt lyft fram Österlen som ett attraktivt besöksmål för löparfantaster. Han anordnar evenemang med outtröttlig energi och glädje som för människor tillsammans i de vackraste av skånska naturmiljöer. Allt från det lilla Charity Trail där allt överskott går till välgörande ändamål, via det lite tokiga Winter Cross Run, till Österlen Spring Trail som drar tusentals besökare och sätter fokus på ekologisk hållbarhet. Drivkraften för Gael är att skapa tillväxt på landsbygden, förlänga turismsäsongen samt exponera området som en huvuddestination för naturturism året runt."

Event in Skåne delar ut priset Årets Eventskåning för att uppmärksamma drivande eldsjälar och inspirera till framtida event.