Garaget firar 10 med fyra konserter

Simrishamn Artikeln publicerades
Slowgold avslutar konsertsommaren på Garaget i Hammenhög den 31 augusti.
Foto: Ellika Henrikson
Slowgold avslutar konsertsommaren på Garaget i Hammenhög den 31 augusti.

Det blir fyra konserter på 10-årsjubilerande Garaget i Hammenhög i sommar. Först ut, i morgon fredag, är det legendariska punkbandet Charta 77 + Vet Hut.

Sagan om Charta 77 började den 28 maj 1983. Bandet har sedan starten varit ett av Sveriges mest ihärdiga och uthålligaste band med begreppet D.I.Y (Do It Yourself) fastklistrat i pannan. Man har hunnit med ett 15-tal studioalbum, ett antal singlar samt turnerat i hela Europa. Bandet fick sin största hit med låten "Lilla björn och lilla tiger" på 90-talet. 2017 innebar en turné på Island samt ett gig i Sveriges Riksdag. Senaste albumet kom 2017 och hette "Inget varar för evigt så har det alltid varit". Till Hammenhög har de med sig Malmöbandet Vet Hut som uppvärmning.

Den 10 augusti äntrar artisten och musikern Jenny Wilson scenen. Wilson gjorde en bejublad konsert i Garaget för fyra år sedan.

– Med nya plattan Exorcism i bagaget kommer hon fulladdad och redo välta vår scen - precis som förra gången. Wilson bjuder på en av Sveriges mest coola och kraftfulla scenupplevelser, och med det senaste musikmaterialet kommer det bli övermäktigt! Vi ser enormt mycket fram emot det och passar samtidigt på att bjuda in till Garagets 10-års firande, säger Camilla Backman.

Nästa konsert är den 25 augusti då Sundström, Fjodor och Träden intar Garaget. Träden (f.d. Träd Gräs och Stenar) består av Jakob Sjöholm, Reine Fiske, Hanna Östergren och Sigge Krantz och bjuder på rock för kropp och själ. Samma kväll kommer även Stefan Sundström (Trots, KSMB) och Lennart Fjodor Eriksson (Ebba Grön) och levererar visor och ekologiska punkklassiker.

Avslutningen med Slowgold fredagen den 31 augusti blir en favorit i repris.

– Amanda var här förra sommaren och det blir ett kärt återseende. Hon fick många nya följare under förra årets turnerande och konserten på Garaget var otroligt uppskattad. Senaste plattan Mörker som släpptes i våras anses vara hennes bästa platta hittills och har hyllats av recensenter och publik. Hennes musik beskrivs som tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. Haffa henne igen på vår scen i sommarens skälvande sista skede, säger Camilla Backman.