Hallå där!

Insidan Artikeln publicerades
Gael Joly är nominerad till priset Årets eventskåning som delas ut av Event in Skåne.
Foto:Janni rix
Gael Joly är nominerad till priset Årets eventskåning som delas ut av Event in Skåne.

Gael Joly som är nominerad till priset Årets eventskåning. Gael bor i Smedstorp och är initiativtagare till Winter Cross Run, Österlen Spring Trail och Charity Trail.

Winter Cross Run är ett utmanande lopp som går på Svampabanan i Tomelilla varje år i februari och lockar mellan 300-600 deltagare. Österlen Spring Trail är trailloppet som äger rum i april med start i Christinehofs ekopark och som på bara några år växt till ett event som lockar fler än 1500 deltagare. Charity Trail är välgörenhetsloppet som arrangeras i samarbete med Smedstorps IF varje år i september.

Hur känns det att vara nominerad till Årets eventskåning?

– Det känns jättekul! Konkurrensen är tuff och jag är helt klart en "underdog", säger Gael Joly. Men det vore så kul att vinna detta och visa att även små och oberoende arrangörer kan locka flera tusen besökare utanför den ordinarie turismsäsongen.

– Ofta läser jag om ungdomar eller andra som undrar varför kommunen inte tar initiativ till olika projekt. Jag var likadant för några år sedan, tills jag bestämde att engagera mig och ta saken i egna händer. En del av mina projekt är helt ideella medan andra genomförs via mitt företag ADP sport events AB. Hela min verksamhet bygger på idén om att utveckla naturturismen på Österlen och bidra till att skapa en friluftskultur, vilket är något som jag brinner för. Jag hoppas att jag kan inspirera fler att våga satsa på sina idéer.

Vill du rösta fram Gael Joly till Årets eventskåning gör du det på www.eventinskane.com/arets-eventskaning. Alla kan enkelt rösta med bara några klick. Röstningen pågår till och med den 20 december.

Text: Hannah Andersson

Foto: Janni Rix

Fakta

Årets eventskåning

För att Skåne ska fortsätta vara en ledande eventregion behövs drivande eldsjälar. Med Årets eventskåning vill Event in Skåne lyfta fram dessa hjältar och ge inspiration till framtida event och möten. I år är det sjätte året som priset delas ut. Den 17 januari 2018 koras vinnaren i samband med Event in Skånes nätverksträff.