Hallå där!

Simrishamn Artikeln publicerades
Sofia Spetz är anhörigkonsulent i Simrishamns kommun.
Foto: Hannah Andersson
Sofia Spetz är anhörigkonsulent i Simrishamns kommun.

Sofia Spetz, anhörigkonsulent i Simrishamns kommun som tillsammans med Prologens öppenvårdsverksamhet och Öppenvårdspsykiatrin i Simrishamn bjuder in till föreläsning under Skåneveckan för psykisk hälsa.

Skåneveckan för psykisk hälsa samordnas av Studieförbundet Vuxenskolan på uppdrag av Region Skåne och är en vecka med syfte att starta samtal kring ämnet psykisk hälsa för att öka kunskapen i frågan. Den 8-14 oktober erbjuds föreläsningar, kulturarrangemang och mötesplatser över hela Skåne. I Simrishamn ges en föreläsning med Torbjörn Johannesson, som är alkohol- drog- och familjeterapeut på Nämndemansgårdens anhörigcenter.

Varför deltar ni i Skåneveckan?

– Vi tycker att det är viktigt att tillsammans vara med och lyfta området psykisk hälsa, säger Sofia Spetz. Många av arrangemangen under Skåneveckan är förlagda till de större orterna. Vi drar nytta av publiciteten det får att vara med i ett större sammanhang och tror samtidigt på att öka delaktigheten hos medborgarna här i Simrishamn genom att arrangera föreläsningen på hemmaplan.

Vad kommer föreläsningen att handla om?

– Föreläsningen kommer ha ett anhörigfokus och handla om hur det kan vara att leva nära någon med beroende, psykisk ohälsa eller liknande. Vad innebär det för mig, vilka konsekvenser får det i mitt liv och vad behöver jag som anhörig?

Föreläsningen ges måndagen den 8 oktober klockan 18.00-20.00 i Österlengymnasiets aula, i Simrishamn. Fri entré, ingen anmälan krävs.