Höstmys på Österlen - 10 tips

Insidan
Simrishamns bibliotek Kura skymning på Simrishamns bibliotek som bjuder in till högläsning för vuxna med bibliotekarie Sarah Meyer, måndagen den 13 november klockan 16.00. Nordiska biblioteksveckan äger rum varje år när det är som mörkast och vill rikta ljuset mot högläsning, nordisk berättartradition och litteratur. Föranmälan till biblioteket.
Foto:
Kiviks bio Kliv in i biomörkret och häng med på en charterresa till Kroatien. Kiviks bio visar premiären av den svenska komedin ”All inclusive” fredagen den 10 november klockan 19.30. Det utlovas en resa fylld med syskonrivalitet, kärlek och en massa humor, med Suzanne Reuter i huvudrollen.
Foto:
Kulturhuset Valfisken Gå på teater tillsammans med hela familjen. Arabiska Teatern kommer till kulturhuset Valfisken i Simrishamn lördagen den 11 november klockan 15.00 med Den lille prinsen. Föreställningen bygger på Saint-Exupérys klassiska saga, spelas på arabiska, översätts till svenska med textprojektion. Fri entré men boka. Arrangör är Simrishamns riksteaterförening.
Foto:
Tomelilla bibliotek Få sällskap när du stickar ullstrumporna i höst och besök Stickkontakt på Tomelilla bibliotek. Torsdagar jämna veckor klockan 16.30 samlas deltagarna kring garnkorgen med Eva Nygren som guide. Man byter mönster, tipsar och hjälper varandra med knutar på garnet och annat. Kaffe och te finns.
Foto:
Teaterbiografen Grand Malmö Opera är på turné och ger Madame Butterfly på Teaterbiografen Grand i Simrishamn, söndagen den 12 november klockan 19.00. Butterfly var den av Puccinis hjältinnor som han älskade mest. Han gav hennes tragiska livshistoria svidande vacker musik. Butterfly behandlar en påtaglig kulturkrock med falsk och sann kärlek, trolöshet och svek, längtan och hopplöshet.
Foto:
Cake Cowboy Ett tips för alla gottegrisar är att anmäla sig till en pralinkurs hos Markus Lundqvist, aka Cake Cowboy, som driver Chocolate Saloon i Kivik. Markus erbjuder pralinkurser för 4-10 personer då han delar med sig av sin kunskap om choklad och bakverk efter drygt 20 år som konditor, bagare och kock. Det finns inga fasta kursdatum och minimiantal är fyra deltagare. Intresseanmälan mejlas till Cake Cowboy.
Foto:
Bistro Verandan Är du på humör för lokal fotokonst kan du till och med fredagen den 17 november passa på att se verk av fem fotografer under ett och samma tak i Skillinge. Skillingefotograferna Madeleine Pyk, Susanna Asklöf, Mike Stott, Claus Stubbergaard och Terry Hannington visar vad de kan på Bistro Verandan i byn. Den 18 november är det vernissage för en ny fotoutställning. Öppet under veckosluten.
Foto:
Hallamölla Gård Sugen på en naturupplevelse utöver det vanliga? Då ska du prova turridning i Verkeåns naturreservat. Hallamölla Gård erbjuder guidade turer på islandshäst, för såväl erfarna som mindre erfarna ryttare. Turer anordnas både vardagar och helgdagar. Minimiålder är 12 år.
Foto:
Kiviks hotell Låter en stunds fullständig avkoppling i ett vilsamt spa lockande? I så fall kan du bege dig till Kiviks Hotell Konferens och Spa som erbjuder spa för såväl vuxna som barn i sällskap av vuxen. I spat finns jacuzzi, torrbastu, aromaångbastu och relaxrum med frukt och vatten. Gästerna kan välja bland flera olika behandlingar för kropp och själ.
Foto:
Nordic Sea Winery Unna dig en brunch på Nordic Sea Winery i höstrusket. Där bjuds det på fräscha råvaror med säsongsinspirerade tillbehör från salt till sött. Öppet varje söndag i november klockan 12-15. Bord kan bokas i förväg.
Foto:

Känns hösten lång och mörk? Vi har samlat tips på några av alla de höstmysiga aktiviteter som erbjuds på Österlen när vinden viner, regnet piskar och temperaturen sakta kryper neråt. Eller, vad sägs om att lätta upp sinnet med att bada aromaångbastu, lyssna till högläsning för vuxna, sticka raggsockar i sällskap av likasinnade eller njuta av en god brunch.