Varumärkesproffs gästade Nätverket

Ystad Artikeln publicerades

Hur bygger och förädlar man sitt varumärke? Och hur kan en företagare sticka ut i hårt konkurrensutsatta branscher? Det var ett par av de frågor som berördes vid Nätverket Österlens första frukostmöte för året.

Humor och inspiration präglade varumärkesproffset Janne Björges proffsiga framförande på Ystads Teater. Björge bjöd Nätverkets företagare på en inblick i affärskritiska områden och begrepp som varumärkesvärde, företagskultur och betydelsen av ett stort personligt engagemang. Han gav också några intressanta exempel varumärkesrelaterade framgångar såväl som misslyckanden. I den förstnämnda kategorin placerade han bland andra den amerikanska cafékedjan Starbucks, Petter Stordalen och hans hotellimperium samt givetvis Apple. Däremot inte en av Stordalens konkurrenter i hotellbranschen.

– Vid ett tillfälle checkade jag in och fick frågan om jag hade bott hos kedjan tidigare. Jag svarade att jag hade gjort det ungefär 1600 gånger varpå receptionisten stelt informerar om var hissen finns och att frukosten serveras mellan klockan 7 och 10.

– Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Här får hon världens straffspark men försöker inte ens träffa målet. Är inte en stamkunds lojalitet värt åtminstone en kram?

På frukostmötet fick publiken även träffa två av stipendiaterna i Team Nätverket som stöttas av Nätverket Österlen. Orienteringslöftet Elin Nilsson och friidrottstalangen Bimo Soenarso presenterade sig själva, och rapporterade från sina tävlingar.

– Även elitidrottare jobbar med varumärken och att synas hos Nätverket Österlen måste vara helt perfekt för era stipendiater, avslutade Janne Björge som gärna kommer tillbaka.

Den återkomsten är redan inbokad och det blir en kvällsföreställning på Ystads teater den 29 maj, under vilken vi får ta del av hela Jannes Björges repertoar. Biljetterna släpps inom kort.

Janne Björge bjöd Nätverket Österlens företagare på en inblick i affärskritiska områden och begrepp som varumärkesvärde, företagskultur och betydelsen av ett stort personligt engagemang.