Ida hjälper sina kunder att hitta balans i livet

Simrishamn Artikeln publicerades
Ida har ett stort intresse för matlagning och har tagit fram inspirerande recept som hon delar med sig av på sin hemsida.
Foto: Hannah Andersson
Ida har ett stort intresse för matlagning och har tagit fram inspirerande recept som hon delar med sig av på sin hemsida.

Det var nyfikenheten för vad ohälsa egentligen beror på och vilka hörnstenar som krävs för att vi ska må bra, som ledde till att Ida Hallberg startade eget som hälsocoach. Sedan oktober finns hon på Stora Rådmansgatan i Simrishamn.

I arbetet som hälsocoach fokuserar Ida Hallberg på de fyra hörnstenarna kost och näring, sömn och avkoppling, rörelse och aktivitet, samt egenvård när hon hjälper sina kunder att hitta balans i livet.

– Jag utbildade mig till massör, fotvårdare och SPA-terapeut redan i början av 2000-talet och drev eget företag fram till 2009, berättar Ida.

Sedan följde några år som anställd, senast på Simrishamns kommuns integrationsenhet i arbetet med ensamkommande ungdomar, innan hon förra våren startade eget igen och tog tjänstledigt.

– I mötet med människor har jag blivit uppmärksam på hur många upplever en obalans i kroppen, vilket väckt min nyfikenhet för vad ohälsa egentligen beror på och vilka hörnstenar som krävs för att vi ska må bra, säger Ida.

I sitt företag "Ida Hallberg - Hälsocoach" erbjuder hon massage och SPA-behandlingar men även hälsoprogram med fokus på kosten.

– Näring och kost utgör den största delen av mitt företag idag, just nu följer femtio personer mina upplägg för att stärka sin kropp och sin hälsa, berättar Ida.

– Jag menar att kost och näring är en av de viktigaste hörnstenarna för vårt välbefinnande och att det är med maten vi måste börja för att hitta energin att jobba med de andra bitarna, som rörelse och aktivitet.

– Dessa fiskkakor med smak av rökig paprika blir otroligt krispiga och goda. Inget som min mamma lagade, men gröna ärtor till fisk är ju annars en riktig klassiker som fanns på bordet när jag var barn, säger Ida.
Foto: PETER CARLSSON
– Dessa fiskkakor med smak av rökig paprika blir otroligt krispiga och goda. Inget som min mamma lagade, men gröna ärtor till fisk är ju annars en riktig klassiker som fanns på bordet när jag var barn, säger Ida.

För 1,5 år sedan upplevde Ida själv en tuff tid i livet.

– Jag sov dåligt, saknade energi, såg inga resultat av träningen, kände mig känslomässigt skör och åkte på upprepade förkylningar. Jag trodde att jag höll på att gå in i väggen men funderade igenom min livssituation och kom fram till att det varken var något på jobbet eller privat som stressade mig.

Ida bestämde sig för att ta kontakt med en kostrådgivare.

– Jag fick hjälp med att lägga om min kost och hela situationen vände på bara några veckor. Den upplevelsen var startskottet för min satsning på att starta eget som hälsocoach.

Ida erbjuder sina kunder näringsrika upplägg och hälsoprogram med individuellt anpassade kostscheman.

– Det är så häftigt att möta andra som är i samma situation som jag var när jag mådde dåligt och få följa dem på vägen mot välbefinnande, säger Ida. När mina kunder tar kontakt med mig har de redan tagit beslutet om en förändring, vilket är ett stort första steg. I första hand handlar det oftast om att lägga till mer näring i kosten för att få mer energi och ork. Programmet erbjuder även utrensning, omstart och det så viktiga arbetet med att skapa vanor som är hållbara över tid.

I oktober öppnade Ida sin verksamhet på Stora Rådmansgatan i Simrishamn.

– Även om tyngdpunkten i mitt företagande ligger på kost och näring har jag även nytta av mina tidigare utbildningar eftersom att jag erbjuder klassisk svensk massage och SPA-behandlingar som exempelvis fotvård och ansiktskur i salongen. Cirkeln är sluten, konstaterar Ida leende.

I arbetet som hälsocoach erbjuder Ida Hallberg hälsoprogram med närings- och kostupplägg, men även massage och SPA-behandlingar.