Inbitna på två och fyra hjul möts i Gärsnäs

Insidan Artikeln publicerades
Sist man hade musikunderhållning på träffen kom det över 1000 personer och 260 bilar.
Foto:
Inge Erlandsson och Ingrid Popovics gick en sväng bland fordonen och njöt av sommarkvällen.
Foto:
Leif Michaelsen från Ystad rullade in på sin Harley Davidsson Ultra Classic -05, som han kör för tredje säsongen.
Foto:
Fredrik Persson från Gärsnäs ställde ut sin Saab 900 från -88; hans allra första bil. Många har det blivit sedan dess, men den här drar alltid mest uppmärksamhet. – Folk gillar att man gjort nåt häftigt med bilen. Jag har jobbat med den på olika sätt i flera år, och den är ombyggd med ett stort ljudbygge för att den ska kunna tävlas i DB Drag racing. Men idag är den en ren demobil. Jag har också printad folie i form av lågor på den, som är genomgående även inuti bilen.
Foto:
Niklas Kjellson från Ängelholm körde till Gärsnäs för motorträffens skull. Han har tidigare bott i byn och återvänder gärna för den trevliga tillställningens skull. Niklas kör en Yamaha XJ900 Cafe Racer från -83. – Det är en speciell stil på motorcykel som kom från England på 50-60-talet. Man satte på en låt på jukeboxen och tävlade till den med sin mc, det är där namnet på stilen kommer från. Jag blev intresserad av motorcykel igen för två år sen, och bestämde mig för att jag inte ville ha en ny standardmotorcykel. Den här är både veteranklassad och ganska ovanlig.
Foto:
Mona och Dan Olshed från Ljunghusen var ute på Skåneturné via tåg, och gjorde ett stopp på motorträffen. – Vi känner en del som är här, och vi är själv entusiaster. Vi har bland annat en Saab V4, en MG och en Mercedes där hemma. Här är härlig stämning och det är kul att se lite andra bilar än de vi brukar se på träffarna på andra sidan Skåne.
Foto:
Tommy Thulin sitter bekvämt i sin Ford Taunus 20 MTS från -65, som han haft sedan 2002. – Jag håller egentligen mest på med gamla mopeder, och är medlem i föreningen Trottelhivers. Men jag fick chans att köpa den här bilen och farsan hade haft en sån här, så jag blev sugen.
Foto:
Sist man hade musikunderhållning på träffen kom det över 1000 personer och 260 bilar.
Foto:
Nya Stup stod för underhållningen på senaste motorträffen.
Foto:
Patricia Åberg och Rebecka Kjellman från Gärsnäs AIS damlag grillade korv så det stod härliga till.
Foto:
Till motorträffarna i Gärsnäs kommer fordon på såväl två som fyra hjul, och inbitna motorfantaster från när och fjärran.
Foto:
Till motorträffarna i Gärsnäs kommer fordon på såväl två som fyra hjul, och inbitna motorfantaster från när och fjärran.
Foto:

Motorträffarna vid gamla Österlenvulk i byn är inne på sin femte gång för säsongen. Den populära tillställningen lockar såväl personer som har ett fordon att visa upp som de som kommer för gemenskapens skull. ÖM besökte den senaste träffen.

Ingrid Popovics och Inge Erlandsson står och beundrar ett riktigt schabrak till lastbil. Häftig, men i största laget, är de eniga om. De bestämde sig för att besöka byns motorträff för nyfikenhets skull. Och så var ju bingon i Tomelilla inställd just idag, berättar Inge.

– Det är kul att komma hit och se alla fordon, säger Ingrid. Jag gillar särskilt motorcyklar. Fast bara att titta på, inte åka!, fortsätter hon med ett skratt.

Klockan är lite över sex på tisdagskvällen och motorträffen är i full gång. In strömmar motorcyklar och bilar av alla de slag såväl som mopeder och övriga fordon. Arrangör Lars-Göran Svensson från Gärsnäs Bil är nöjd.

– Här är lika mycket folk som vanligt. Sist vi hade musikunderhållning kom det över tusen personer och 260 bilar. Idag spelar Nya Stup och jag ska också försöka få hit Perikles någon gång, säger han och kryssar vidare mellan besökarna för att i vanlig ordning samla in pengar till förmån för Barncancerfonden.

Förbi mig rullar Leif Michaelsen från Ystad förbi på sin motorcykel av märket Harley Davidsson Ultra Classic från -05, för att ställa in sitt fordon i mc-ledet. Det är tredje säsongen han kör sin dyrgrip.

– Det är något speciellt med Harley, det bara är så. Ljudet, historian bakom, ja allt. Hit kommer jag någon gång då och då, det är ett bra tillfälle att träffa mina USA-kompisar, säger han med ett skratt och pekar mot en grupp med vänner, som högst troligt kör motorcykel av samma märke.

När klockan slagit sju börjar Nya Stup att spela, korven grillas som vanligt av Gärsnäs AIS och stämningen är på topp- precis som det ska vara.

Träffar

Säsongens resterande motorträffar är förlagda till följande tisdagar klockan 17.30-21.00:

22 augusti

5 september

24 september Avslutning på säsongen. Familjerally med tipsrunda. OBS! Söndag klockan 13-17

Text och Louise Lind