Inbitna på två och fyra hjul möts i Gärsnäs

Insidan Artikeln publicerades
Sist man hade musikunderhållning på träffen kom det över 1000 personer och 260 bilar. 12 bilder
Foto:Louise Lind
Sist man hade musikunderhållning på träffen kom det över 1000 personer och 260 bilar.

Motorträffarna vid gamla Österlenvulk i byn är inne på sin femte gång för säsongen. Den populära tillställningen lockar såväl personer som har ett fordon att visa upp som de som kommer för gemenskapens skull. ÖM besökte den senaste träffen.

Ingrid Popovics och Inge Erlandsson står och beundrar ett riktigt schabrak till lastbil. Häftig, men i största laget, är de eniga om. De bestämde sig för att besöka byns motorträff för nyfikenhets skull. Och så var ju bingon i Tomelilla inställd just idag, berättar Inge.

– Det är kul att komma hit och se alla fordon, säger Ingrid. Jag gillar särskilt motorcyklar. Fast bara att titta på, inte åka!, fortsätter hon med ett skratt.

Klockan är lite över sex på tisdagskvällen och motorträffen är i full gång. In strömmar motorcyklar och bilar av alla de slag såväl som mopeder och övriga fordon. Arrangör Lars-Göran Svensson från Gärsnäs Bil är nöjd.

– Här är lika mycket folk som vanligt. Sist vi hade musikunderhållning kom det över tusen personer och 260 bilar. Idag spelar Nya Stup och jag ska också försöka få hit Perikles någon gång, säger han och kryssar vidare mellan besökarna för att i vanlig ordning samla in pengar till förmån för Barncancerfonden.

Förbi mig rullar Leif Michaelsen från Ystad förbi på sin motorcykel av märket Harley Davidsson Ultra Classic från -05, för att ställa in sitt fordon i mc-ledet. Det är tredje säsongen han kör sin dyrgrip.

– Det är något speciellt med Harley, det bara är så. Ljudet, historian bakom, ja allt. Hit kommer jag någon gång då och då, det är ett bra tillfälle att träffa mina USA-kompisar, säger han med ett skratt och pekar mot en grupp med vänner, som högst troligt kör motorcykel av samma märke.

När klockan slagit sju börjar Nya Stup att spela, korven grillas som vanligt av Gärsnäs AIS och stämningen är på topp- precis som det ska vara.

Träffar

Säsongens resterande motorträffar är förlagda till följande tisdagar klockan 17.30-21.00:

22 augusti

5 september

24 september Avslutning på säsongen. Familjerally med tipsrunda. OBS! Söndag klockan 13-17

Text och Louise Lind