Jägmästarebostaden blir mötesplats för foodies

Insidan Artikeln publicerades
Haarlem i Holland har varit basen för Isabel Brummer och hennes man Joost ter Waarbek under många år. Till Sverige har de bara kommit på besök. Med satsningen Tastecelebration Residence kommer de att tillbringa merparten av sin tid i Andrarum och Jägmästarebostaden där de vill skapa en mötesplats för foodies.
Foto:Hannah Andersson
Haarlem i Holland har varit basen för Isabel Brummer och hennes man Joost ter Waarbek under många år. Till Sverige har de bara kommit på besök. Med satsningen Tastecelebration Residence kommer de att tillbringa merparten av sin tid i Andrarum och Jägmästarebostaden där de vill skapa en mötesplats för foodies.

Gårdshotellrum, restaurang, café, kokboksbibliotek och fotostudio samsas om utrymmet i Jägmästarebostaden. Här ska matintresserade kunna njuta av god mat, delta i matlagnings- och matfotokurser, nätverka och inspireras.

Den 30 mars öppnar Isabel Brummer och hennes man Joost ter Waarbek Tastecelebration Residence i Andrarum. ÖM besöker Jägmästarbostaden, i närheten av Christinehofs slott, när sista handen läggs vid en omfattande renovering av huset.

Det väl tilltagna köket är husets hjärta där det både kommer att lagas mat åt restaurangens gäster, och hållas matlagningskurser.

– Fast inte samtidigt förstås, säger Isabel Brummer och skrattar.

Både hon och Joost bubblar av entusiasm inför satsningen och det är med stor glädje Isabel återvänder till Jägmästarbostaden, där hon växte upp.

– Vi bodde här tills jag var 13 år och pappa och mamma (Lennart och Suss Brummer reds.anm.) flyttade till Skåne Tranås för att starta Brummers krog. Det är en märklig, härlig känsla att återvända hit och förvandla huset till en mötesplats för matintresserade.

Kul, grön mat

Satsningen är en förlängning av Isabels populära blogg, Tastecelebration, som hon har drivit i 3 år. Ambitionen är som sagt att skapa en mötesplats.

– Bara för foodies, och är du inte redan en foodie så gör vi dig till en, säger Joost med glimten i ögat.

Jägmästarebostaden kommer att ha många funktioner. En av dem är café och restaurang.

– Vi kommer att servera god, grön och kul mat. Gästerna kan få allt från något sött och en cappuccino, till ett glas vin och en full meny.

Huset rymmer även ett bibliotek, med omkring sexhundra böcker om mat, och en fotostudio.

– Vi vill skapa miljöer som man trivs, vill vara i, och inspireras av. Om du håller på att skriva en kokbok ska du kunna sitta här och arbeta, provlaga i köket, och ta bilderna i vår fotostudio, beskriver Isabel.

– Varje tisdag har vi laptopdag dit vi välkomnar alla som jobbar hemma vid datorn att sitta här och arbeta istället, berättar Joost. Vi erbjuder kaffe, wifi och en gemensam lunch som blir ett perfekt tillfälle att nätverka.

"Kultinarisk" minifestival

Huset har under flera perioder rymt bed & breakfast. Nu har det renoverats till gårdshotellstandard med fyra dubbelrum. Vilket gör det möjligt att ta emot konferenssällskap.

Till sommaren planerar paret en "kultinarisk" minifestival med fem scener i och runt huset.

– Festivalens besökare kommer både att få sig en kulturupplevelse till livs och något gott att äta och dricka vid varje scen, beskriver Joost som har lång erfarenhet av att arrangera event i alla storlekar.

Fotoutställning

Den 30 mars är det dags, då öppnar Isabel och Joost dörrarna till Tastecelebration Residence. Och till fotoutställningen Hungrig!.

– De utställda bilderna är från tidningen Vegourmet, blandat med mina egna. Vi visar även vinnarbilderna i matfototävlingen som vi har genomfört på Instagram i samarbete med Vegourmet, berättar Isabel.

Restaurang och café kommer att vara öppna fredag-söndag, samt tisdag, fram till sommaren. När högsäsongen drar igång utökas öppettiderna.

Text och bild: Hannah Andersson