Jubileum på Gunnarshögs Gård

Insidan Artikeln publicerades
– Under Rapsfrossan visar vi vår produktion och rapsens resa från frö till flaska, berättar Anja Persson på Gunnarshögs Gård.
Foto:Mark Hanlon
– Under Rapsfrossan visar vi vår produktion och rapsens resa från frö till flaska, berättar Anja Persson på Gunnarshögs Gård.

För sjunde året i rad arrangerar Gunnarshögs Gård Rapsfrossa under Kristi himmelfärdshelgen. Det är även 10-årsjubileum för gårdens kafé.

Rapsfrossan som är Gunnarshögs bidrag till Matrundan har under årens lopp vuxit till ett välbesökt evenemang för både stora och små.

– Våra fältvisningar är väldigt uppskattade. Då åker vi ut på en tur i rapsens tecken med en gammal veterantraktor och vagn, berättar Anja Persson.

– Sedan får man inte missa att hoppa i vårt fantastiska rapshav – enkelt men fantastiskt härligt!

Under helgen presenteras även årets rapsmeny där tanken är att besökarna ska inspireras till egna stordåd i köket med rapsen som bas.

– Vi kommer även duka upp årets provsmakningsbuffé i gårdskaféet med massor av godsaker, så klart inspirerat av vår raps. I gårdskaféet har även Sofia förberett en smarrig meny för alla som är hungriga eller sugna på något sött. Och i gårdsbutiken har Birgitta både laddat upp med våra goda neutrala och smaksatta rapsoljor, müsli, salladsmix, rostade rapsfrö och så klart en massa trevliga nyheter, säger Anja.

Det finns gott om aktiviteter för de minsta. Ute på gårdsplanen står minitraktorer och veterantraktorer redo för lek.

– Vi får även besök av höns och kaniner, berättar Anja.

Barnvisningarna äger rum klockan 11.00 (3-10 år) och för de vuxna klockan 14.00. Fältvisningarna som hela familjen kan följa med på äger rum klockan 12.30. Alla visningar avslutas med möjlighet att pressa sin alldeles egna rapsolja i minipresseriet.

Text och bild: Fredrik Ekblad