Julklappstipsen om handlarna får bestämma

Simrishamn Artikeln publicerades

Klurar du också på vad du ska köpa för julklappar till dina nära och kära? Raggsockor, sandaler, en stickad mössa eller en poncho kanske? Det var några av tipsen Österlenmagasinet fick när vi besökte ett antal butiker på Österlen.

Foto: Hannah Andersson

Eckerlunds i Tomelilla, Frida Eckerlund:

– Ett skönt plagg som klär alla är ponchon, det får bli mitt julklappstips. Brilliant Cashmere har en vackert röd poncho som passar särskilt bra till jul, men du hittar plagget i många olika färger och märken hos oss.

Foto: Hannah Andersson

EM home, Möbel Hansson i Tomelilla, Henrik Gunnarsson och Göran Malmkvist:

– Vårt julklappstips är ett dunpaket med duntäcke och kudde av märket Zebra. Dunets förmåga att andas håller dig behagligt varm hela natten och gör att du sover extra gott.

Foto: Hannah Andersson

Gustav Olssons Skor i Tomelilla, Per Lindskog:

– Att köpa skor som julklapp kan vara svårt, därför brukar vi rekommendera ett presentkort, men vi har även lite annat i butiken och mitt julklappstips är en värmande, stickad mössa från svenska märket Avignon med mjukaste piléfodret.

Foto: Hannah Andersson

Hansons Babyhörna i Tomelilla, Marika Modig och Anna Olsson:

– Lammgungan från Teddykompaniet är både en rolig leksak och en prydnad för rummet. Den lite mindre gungan med svarta medar passar barn från 18 månader, men gungan finns även i en större variant för de något äldre barnen.

Foto: Hannah Andersson

Barnens Bokhandel i Simrishamn, Henrietta Denward:

– Mitt julklappstips för läsare i åldern 6-9 år är Rymlingarna, Ulf Stark, utgiven postumt. Det är en bok i typisk Ulf Stark anda som handlar om barnets och farfaderns revolution mot ramarna de är satta inom. Kitty Crowther har gjort de fantastiska illustrationerna och den passar även väldigt bra som högläsningsbok.

 

Foto: Fredrik Ekblad

Life Hälsobutiken, Simrishamn, Pomeranian Charlie och matte Paulette Rosengren:

– Vårt julklappstips är kvalitetssandaler från tyska Birkenstock. De finns för dam, herr och junior. Breda, smala, mjuka, hårda och i olika färger.

 

Foto: Fredrik Ekblad

BeGe-Skinn, Carina Olsson:

– Rejäla, flossade raggsockor är skönt när kylan kommer. Eller varför inte BeGe-sulan i äkta lammskinn av högsta kvalitet. Det är BeGes första egna produkt och började tillverkas redan 1948.

 

Foto: Fredrik Ekblad

Bokvaruhuset Simrishamn, Lars Jensen:

– En inspirerande bok med lokal anknytning blir mitt julklappstips. Pia Staël von Holstein och Staffan Bengtssons Mycket kärlek och en nypa salt - Österlen, mat och andra frestelser - är en personlig kok- och livsstilsbok av två passionerade matlagare. Ungdomsböcker från PAX-serien och storpocket är andra tips.

 

1910 Simrishamns modehus, Frida Stålhammar:

– En mönstrad skjorta från Oscar of Sweden går hem i alla lägen. Både på Perikleskonserten och hos svärmor på jul. Oscar of Sweden har jobbat med hantverk, kvalitet och stil sedan starten i Borås 1949.