Julkul för barnen på skyltsöndag

Insidan Artikeln publicerades
Söndagen den 3 december klockan 14-18 är det julskyltning i Simrishamn med stämningsfull julmarknad och långöppet i butikerna.
Foto:Hannah Andersson
Söndagen den 3 december klockan 14-18 är det julskyltning i Simrishamn med stämningsfull julmarknad och långöppet i butikerna.

De traditionella hantverksutställarna och torghandeln får sällskap av karusell och hoppborg på Stortorget när det på söndag bjuds in till julskyltning i Simrishamn.

Julskyltningen i Simrishamn arrangeras av Lions Club i samarbete med köpmannaföreningen. ÖM har pratat med Sven Olsson, past president i Lions Club Simrishamn.

Vad kommer besökarna att bjudas på?

– Långöppet i butikerna och en stämningsfull julmarknad med torghandel och ett trettiotal utställare. Intresset att medverka har varit stort och bland utställarna syns både ung företagsamhet och traditionellt hantverk. Torget är avstängt för trafik och kommunen har satsat extra på ljussättningen i år. Köpmannaföreningen sätter ut granar längs Storgatan och har vi bara vädret med oss så bådar det för en riktigt stämningsfull julmarknad.

Butikerna är öppna klockan 14-18. Klockan 14 inleds eftermiddagen med ett jultal av kommundirektören Diana Olsson, sedan blir det dansuppträde med Kulturskolans showgrupp och julmusik med Getingarna.

I år satsar ni extra på barnen, berätta!

– För många år sedan hade vi karusell på torget under julskyltningen, den traditionen återupptar vi i år. Det kommer att finnas både karusell och hoppborg för barnen. En annan nyhet är jultåget som kommer att gå i stans innerdel för den som vill åka med, klockan 15-18. Tomtefar och tomtemor åker med och delar ut julklappar till barn upp till 6 år.

Under hela eftermiddagen pågår insamlingen "Barn till Barn".

– Gåvorna lämnas på Hotell Turistgården. Insamlingen görs i samarbete med Lions Club i Skurup och veckan efter skickar vi gåvorna som delas ut till barnen i Palanga luciaveckan. Vi har särskilt fått önskemål om skolmaterial och ryggsäckar.

I Lions tält bjuds det på varm dryck och pepparkakor. Det blir lotteriförsäljning och grillas korv på torget. Liksom i fjor finns eleverna från Österlengymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram på plats med sina pepparkakshus och med försäljning av bakverk. Österlens museum har öppet med fri entré under eftermiddagen.

Text och bild: Hannah Andersson

Jul i Simrishamn

Söndagen den 3 december.

14.00 Jultal av kommundirektören Diana Olsson.

14.30 Kulturskolans showgrupp uppträder.

15.00-18.00 Getingarna spelar julmusik.

14.00-18.00 Öppet i butikerna. Karusell och hoppborg. Insamling av gåvor Barn till Barn. Jultåg med Tomtefar och Tomtemor som delar ut julklappar till barn under 6 år.