Kajsa Bergqvist hyllade Nätverket Österlen

Insidan Artikeln publicerades
– Att få uppbackning i yngre år är jätteviktigt och det ni gör för de elitsatsande ungdomarna här på Österlen är verkligen fantastiskt och beundransvärt, sade Kajsa Bergqvist som gästade Nätverket Österlens frukostmöte på Ystads teater under Skärtorsdagen. Foto: Patrik Juhlin.
Foto:Patrik Juhlin
– Att få uppbackning i yngre år är jätteviktigt och det ni gör för de elitsatsande ungdomarna här på Österlen är verkligen fantastiskt och beundransvärt, sade Kajsa Bergqvist som gästade Nätverket Österlens frukostmöte på Ystads teater under Skärtorsdagen. Foto: Patrik Juhlin.

På Skärtorsdagen gästade höjdhoppslegenden Kajsa Bergqvist Nätverket Österlen. Frukostmötet som ägde rum på Ystads teater blev det mest välbesökta i föreningens historia.

Kajsa Bergqvist lyckades under sin långa och framgångsrika karriär aldrig slå världsrekordet utomhus, men inomhus har fortfarande ingen hoppat högre än Kajsa. På Skärtorsdagens morgon var hon delaktig i ytterligare ett rekord – i Ystad.

Aldrig tidigare har nämligen så många, cirka 130 företagare fanns på plats, bevistat ett frukostmöte hos Nätverket Österlen.

Det höga deltagarantalet var extra glädjande med tanke på den milt uttryckt ogästvänliga väderleken som morgonen bjöd på. Men medan snön yrde utomhus var atmosfären både varm och uppsluppen innanför väggarna på Ystads anrika teater.

Kajsa Bergqvist bjöd publiken på en underbar nostalgikick och tillbakablick på några av höjdpunkterna under hennes karriär. Men innan Kajsa släpptes fram i rampljuset fick åhörarna stifta bekantskap med två av stipendiaterna i Team Nätverket. Sprinttalangen Bimo Soenarso, som efter ett skadefyllt 2017 gjort comeback och det i stor stil. Samt hästhopparlöftet Emma Elgemark som i år tar klivet upp till juniornivå.

Båda uttryckte tacksamhet för stipendiet som alla medlemmar i Nätverket Österlen är med och bidrar till. Stipendiet har för övrigt höjts från 15 000 till 20 000 kronor inför 2018.

Även morgonens självklara huvudperson betonade vikten av stöd tidigt i karriären. Kajsa Bergqvist, som under sin karriär många gånger fick hela arenor att klappa i takt för henne, inledde sin på många sätt inspirerande föreläsning på teatern med att utlysa en applåd – för Nätverket.

– Du kan inte bli bäst i världen helt på egen hand. Att få uppbackning i yngre år är jätteviktigt och det ni gör för de elitsatsande ungdomarna här på Österlen är verkligen fantastiskt och beundransvärt. Det är värt en stor applåd tycker jag, sade Kajsa innan hon övergick i att prata om det som kanske mer än allt annat präglat hennes karriär och varit nyckeln till alla de framgångar hon uppnått – nämligen mål och motivation.

– En absolut förutsättning för att bli bäst är att du tror att du kan bli det. Du måste sätta ett tydligt och högt mål och upprepa det för dig själv tills du kan se det framför dig innan det har hänt. Lyckas du med har du en chans, annars är det ingen idé att ens försöka. Men poängen är inte att man måste uppnå de enskilda målen utan att de ska ge dig motivation, sade Kajsa Bergqvist.

Nätverket Österlen är tillbaka med en ny inspirerande föreläsning redan den 27 april, då simlandslagets förbundskapten Ulrika Sandmark gästar Hotel Svea i Simrishamn.