Känslor blev vykortsbok

Simrishamn Artikeln publicerades
Annelie Persson gjorde bilderna i sin vykortsbok ”Amandas känslor gror” redan 2008. Hon är glad över att äntligen se dem publicerade.
Foto: Johan Bentzel
Annelie Persson gjorde bilderna i sin vykortsbok ”Amandas känslor gror” redan 2008. Hon är glad över att äntligen se dem publicerade.

Det tog mer än tio år, men till slut hittade Annelie Persson ett sätt att ge ut sina färgstarka känsloteckningar. Den 23 februari blir det boksläpp på Simrishamns bibliotek.

Tanken med en bok är vanligtvis att sidorna ska förbli mellan pärmarna.

Men ”Amandas känslor gror” av Annelie Persson är gjord för att sidorna ska spridas för vinden, eller kanske snarare med posten.

Boken utgörs av 20 teckningar och varje teckning är också ett vykort, som går att riva ur och skicka iväg.

Bilderna illustrerar olika känslor och spänner från största lycka till djupaste vemod. Korta texter på svenska och engelska förklarar vilka känslorna är.

– Jag hoppas att man ska bli inspirerad och känna igen sig. Att man inser att man inte är ensam om sina känslor, utan att det finns många som känner likadant, säger Annelie Persson.

Som 22-åring gav hon ut sin första bok, ”Min diktsamling”. Det var 2007 och redan året efter gjorde hon de teckningar som har samlats i den aktuella boken.

Målet har hela tiden varit att ge ut även dessa, men det tog tid att hitta rätt form för det.

Allt lossnade när Annelie Persson återknöt kontakten med Nita Lorimer, som driver A-konst och Ateljé-Galleri N.

– Vi hade ett samarbete redan för några år sedan. Jag gick på konstskolan Unikum och när vi hade en utställning kom Nita dit och köpte en av mina tavlor, som hon tryckte till en handduk. Nu har vi fått kontakt igen och kom tillsammans på idén att göra en vykortsbok, säger Annelie Persson.

Nita Lorimer är på plats vid bokreleasen, som hålls på Simrishamns bibliotek lördagen den 23 februari klockan 11–14.

Efter två böcker har Annelie Persson redan ett nytt mål klart för sig:

– Jag vill komma ut med mina låttexter. Det är nästa projekt.