Kristin Korb och Some Band på Gösta Wernermuséet

Insidan Artikeln publicerades
Foto:Press

Some Band med Berndt Sjögren på saxar/flöjt, Ingemar Torstensson på piano, Per Ekman på bas och Pelle Trazan Jonasson på trummor, har sedan 2006 fungerat som husband på kulturhuset Aoseum i Åhus och har genom åren hittills bjudit in ett 70-tal gästsolister ur svensk och internationell elit för gemensamma konserter i serien ”Jazz & Gäst”. Nyligen har man också startat ett samarbete med Gösta Wernermuséet i Simrishamn för att dubblera konserterna där. Musiken är klassisk modern mainstreamjazz blandat med spännande utflykter beroende på aktuell gästsolist.

Världsartisten Kristin Korb, basist, sångerska och kompositör, är Some Bands nästa gästsolist i vårens sista Jazz & Gästkonsert. Kristin startade sin karriär i USA för ca 20 år sedan med en cd tillsammans med sin mentor, den berömde basisten Ray Brown. Sedan dess har hon framgångsrikt turnerat världen runt och 2016 gjorde hon sitt åttonde album, ”Beyond the Moon”. 2011 förde kärleken henne till våra breddgrader och hon är nu flitigt lanserad i olika konstellationer i den nya hemstaden Köpenhamn samtidigt som hon fortsätter sina globala turnéer.

Konserten med Kristin Korb, bas/sång och husbandet Some Band ges på Gösta Wernermuseet i Simrishamn lördagen den 5 maj klockan 19.30.