Kul dag för hela familjen

Insidan Artikeln publicerades
Tisdagen den 1 maj bjuder Tomelilla Gymnastikklubb in till familjedag på Lindesborgsskolans gräsplan.
Foto:Privat
Tisdagen den 1 maj bjuder Tomelilla Gymnastikklubb in till familjedag på Lindesborgsskolans gräsplan.

Förra årets familjedag gjorde succé. Den 1 maj bjuder Tomelilla Gymnastikklubb in till ännu en fullspäckad aktivitetsdag för stora och små.

Det är tredje året som Tomelilla Gymnastikklubb bjuder in till Familjedag på Lindesborgsskolans gräsplan.

– Första året kom ungefär hundra personer. Förra året tog de 400 entrébiljetterna som vi hade tryckt upp snabbt slut. Det var jätteroligt att så många kom men vi blev lite överrumplade, berättar Nina Hemgard, ordförande i klubben.

I år står man bättre rustad för en stor publik.

– Vi är fler funktionärer och har planerat logistiken bättre, så allt kommer förhoppningsvis att löpa smidigare. Jag är så tacksam för den hjälp jag får av klubbens ledare, deras familjer och vänner samt alla våra sponsorer.

Klubben har i många år arrangerat Bamsegympaloppet den 1 maj, så även på årets familjedag.

– Deltagarna delas upp i åldersgrupperna 0-6 år och 7-12 år. Alla som springer får diplom samt korv med bröd, frukt och dricka efter loppet.

Det arrangeras även ett lopp för vuxna.

– De kan välja mellan två distanser, ett varv som är 3.3 kilometer eller två varv som är 6.5 kilometer.

Entréavgiften till familjedagen är 40 kronor och för den pengen får besökarna delta i loppen, tipsrundan och tävlingarna.

– Vi ordnar även ponnyridning, sumobrottning för både stora och små, hoppborgar och två tjejer utklädda till Elsa och Anna från filmen Frost kommer att göra ansiktsmålningar, berättar Nina. Polisen kommer att besöka familjedagen för att möta besökarna och vi har många sponsorer på plats som har lovat att bjuda på allt från popcorn, till godis och ballonger. Det blir även uppträdanden av vår nystartade dansgrupp och våra barngrupper.

Tomelilla Gymnastikklubb har cirka 200 medlemmar och erbjuder gymnastik för alla åldrar.

– Föreningen växer. Vi startade en parkourgrupp för några år sedan som blivit populär och i år har vi startat en ny dansgrupp. Efter sommaren kommer vi att starta både hopp och volt för barn och en yogagrupp, avslutar Nina.

Familjedagen äger rum på Lindesborgsskolans gräsplan den 1 maj klockan 11-14.

Text: Hannah Andersson