Kulturfestival med bredd

Simris Artikeln publicerades
Ett axplock av artister och författare som gästar festivalen är: Hanna Ekström och Christoffer Lundquist (11/8) Helena Josefsson (28/7) Bodil Jönsson (5/8) Sousou och Maher Cissoko (7/8)
Ett axplock av artister och författare som gästar festivalen är: Hanna Ekström och Christoffer Lundquist (11/8) Helena Josefsson (28/7) Bodil Jönsson (5/8) Sousou och Maher Cissoko (7/8)

Mellan den 28 juli och 11 augusti anordnar Galleri Thomas Wallner i Simris en kulturfestival med sju olika arrangemang. Tre föredrag med efterföljande konserter och fyra helaftonsföreställningar.

Helena Josefsson med band inleder festivalen söndagen den 28 juli klockan 18. Helena är kanske mest känd för sina samarbeten med Per Gessle och nu senast med electronica-gruppen Mono Mind som klättrar på listor i Frankrike och USA, men har utöver det en gedigen karriär både som soloartist och med bandet Sandy Mouche.

Spelningen i Simris bjuder på nytt och gammalt från den egna katalogen tillsammans med Bo Håkanson, slagverk, Christoffer Andersson, piano och Ulrika Lorentzi, cello.

Fredagen den 2 augusti möts Göran Lundborg, handkirurg och professor emeritus och Hans Pålsson, pianist och professor i en dialog kring handens betydelse för skapandet. Och den 5 augusti gästas konsthallen av forskaren, författaren och föreläsaren Bodil Jönsson. Det har gått 20 år sedan Jönsson gav ut den hyllade boken 10 tankar om tid och föreläsningen kommer kretsa kring resonemang kring tiden.

Sousou och Maher Cissoko är en flerfaldigt prisbelönt senegalesisk/svensk duo och en av Sveriges mest uppskattade världsmusikgrupper. De har turnerat i Kanada, USA, Afrika, Asien och olika länder i Europa och uppträtt vid jazz-, folk-, världs- och stads-festivaler, på klubbar och skolor. Duon spelar i Simris, onsdagen den 7 augusti klockan 18.

Söndagen den 11 augusti klockan 18 avslutas festivalen med en konsert med Hanna Ekström och Christoffer Lundquist. Ekström & Lundquist är Brainpoolmedlemmen och musikproducenten Christoffer Lundquists projekt, ett samarbete med textförfattaren Michael Saxell och sångerskan Hanna Ekström.

Komplett program finns på galleriets hemsida.