Lyckad A-traktorträff på Autoseum

Ystad Artikeln publicerades
Drygt 20 ungdomar dök upp på Autoseums A-traktorträff den 6 oktober. Efter rundvandring i museet och gemensam fika avslutades träffen med en kortege genom stan.
Drygt 20 ungdomar dök upp på Autoseums A-traktorträff den 6 oktober. Efter rundvandring i museet och gemensam fika avslutades träffen med en kortege genom stan.

Lördagen den 6 oktober anordnade Autoseums Vänner en välbesökt A-traktorträff på bilmuseet i Simrishamn. För föreningen är träffarna ett sätt att engagera den yngre generationen i museets verksamhet.

– Vi är ett gäng äldre gentlemän och vi ser gärna att den yngre generationen får upp ögonen för museet och vår verksamhet och därigenom kanske en del så småningom engagerar sig här, säger Ingemar Hansson, en av Autoseums Vänners medlemmar.

– Självklart vill vi också med denna träff ge ungdomarna en chans att visa upp sig och sina ofta imponerande fordon i ett positivt sammanhang.

Och vackert uppställda utanför museet fick de verkligen visa upp sig inför museibesökare och inför varandra. Det talades lackering och motorer och olika lösningar på lite knepiga tekniska problem.

Ungdomarna bjöds därefter på Autoseum-keps, inträde samt fika för förarna och en passagerare. Efter gruppfotografering av de cirka 25 besökarna på en av museets gamla brandbilar var det bilfrossa som gällde. En elbil från 1919 och en vackert ljusgrön Lincoln från -39 med en V12:a under den öppna motorhuven vara bara några av fordonen som beundrades.

Träffens grand finale blev en kortege från Autoseum genom stan och ner längs hamnen. De nöjda ungdomarna brummade därefter hemåt. Tre bilar fick pris som ”Finaste Fordon”, så de förarna var helt säkert extra nöjda.

– Det här gav mersmak, sa Ingemar Hansson på Autoseums vänner som tror att detta kan bli en årligen återkommande träff.

A-traktorer, Epa-traktorer och EU-moppe-bilar var inbjudna till träffen.