Magisk teaterupplevelse i Yurtan

Tomelilla Artikeln publicerades
Foto: Olle Hallström
Foto: Olle Hallström
Foto: Olle Hallström

Lördagen den 13 oktober klockan 14.00 i Valfisken i Simrishamn och söndagen den 14 oktober klockan 16.00 i Teaterhallen, Tomelilla Folkets Park, fortsätter Västanå teater att utforska Selma Lagerlöfs mytiska värld i föreställningen Bortbytingen.

Föreställningen handlar om det fattiga bondparet som får sin ende son bortrövad av trollen och i utbyte får de en trollunge att ta hand om. Bondmorans första förskräckelse förbyts mot modersinstinkter och under hennes försorg tas trollungen om hand, trots att både maken och resten av trakten vill bli av med ungen. I föreställningen Bortbytingen ställs rädsla för det okända och främmande mot empati och medmänsklighet.

Västanå Teater är kända för att med musik, dans, fantastiska kostymer och masker bjuda in publiken i en magisk värld. I Yurtan, det mongoliska nomadtältet där föreställningen spelas, upphör tid och rum och fantasins möjligheter blir oändliga.

Från 9 år och uppåt. Begränsat antal platser. Arrangör är Tomelilla respektive Simrishamns riksteaterförening. Föreställningen i Tomelilla är sponsrad av Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta och ingår i ett projekt om tre föreställningar under 2018/19 som särskilt riktar sig mot barn, ungdomar, unga vuxna och familjer.