Maskiner från förr ställs ut i Karlaby

Insidan Artikeln publicerades
Ett 50-tal utställare kommer att visa, berätta om och demonstrera sina traktorer, tändkulemotorer och redskap i Karlaby på söndag.
Foto:Privat
Ett 50-tal utställare kommer att visa, berätta om och demonstrera sina traktorer, tändkulemotorer och redskap i Karlaby på söndag.

Karlaby byalag bjuder söndagen den 29 april in till en traktorutställning vid gamla maskinstationen i Karlaby. ÖM har pratat med Per-Göran "Pelle" Persson från utställningskommittén.

Det är tredje gången ni arrangerar "Maskiner från förr" berätta!

– Vi bjuder in till traktorutställning vartannat år, i år för tredje gången och intresset brukar vara stort, berättar Per-Göran Persson. Utställningen brukar locka omkring 5-600 besökare, såväl traktornördar och samlare, som barnfamiljer. Självklart hoppas vi på stor uppslutning även i år. Vi visar upp gamla maskiner och traktorer från 40-, 50- och 60-tal. Utställningen äger rum på den gamla maskinstationens tomt i Karlaby och det kommer faktiskt även att visas traktorer i utställningen som brukats på maskinstationen när det begav sig.

"Maskiner från förr" äger rum söndagen den 29 april klockan 10-16.

– Utställningen brukar vara den första för säsongen i traktorsammanhang, berättar Per-Göran. Jag är själv med i Traktorvännerna och vi har utställare som är medlemmar i Veteranmaskinklubben Syd och Tändkulans vänner.

Vad kommer du själv att visa?

– Jag kommer att ställa ut tre traktorer. En Volvo T15 Krabat -56, en Volvo T230 -57 och en BM Victor -56. Jag tycker det är kul att fixa med gamla ärevördiga maskiner. Birger Nilsson, som sitter i utställningskommittén tillsammans med mig, kommer förutom en BM Victor 36:a, även att visa tändkulemotorer.

Byalaget har även grillad korv, kaffe och dryck till försäljning i ett tält bredvid utställningsplatsen.

Text: Hannah Andersson