Medborgarskolan söker nya samarbeten

Ystad Artikeln publicerades
Fredric Strömberg är projektledare för Medborgarskolan i Skåne med placering i Simrishamn och Ystad. Hans uppdrag är att göra folkbildningen mer attraktiv i regionen.
Foto: Johan Bentzel
Fredric Strömberg är projektledare för Medborgarskolan i Skåne med placering i Simrishamn och Ystad. Hans uppdrag är att göra folkbildningen mer attraktiv i regionen.

För ett drygt år sedan flyttade Medborgarskolan till nya lokaler i Ystad, allt för att uppfylla alla tillgänglighetskrav. Nu är det dags för nästa satsning för att öka närvaron och samarbetet med det redan i dag aktiva föreningslivet i Ystad- och Österlenregionen.

Sedan den 1 maj har Medborgarskolan ökat sin närvaro i Ystad och på Österlen. Arne Kristoffersson ska tillsammans med Fredric Strömberg skapa fler samarbeten med det redan stora nätverket i Ystad och Österlen. Med ett brinnande intresse för den idéburna sektorns möjligheter ska de driva samhällsutvecklingen och skapa goda förutsättningar för nya samarbeten. De vill skapa former för att både bredda och komplettera den befintliga folkbildningsverksamheten på många olika plan.

Folkbildningens roll för en ökad integration och kortare etableringstid har varit betydande de senaste åren och detta viktiga arbete fortsätter. Utöver detta har folkbildningen tilldelats nya uppdrag där fokus bland annat ligger på att öka föräldrars delaktighet i barnens skolgång. Medborgarskolan ser fram emot att få arbeta med dessa viktiga områden lokalt och regionalt. – Det var ett tag sedan jag arbetade i mina hemtrakter. Jag ser verkligen fram emot att ta del av allt fantastiskt engagemang som finns här. Vi ska fokusera på integration, inleda nya samarbeten och vårda befintlig verksamhet. Detta ska i sin tur göra folkbildningen mer attraktiv i vår region. Tar tacksamt emot alla vilda idéer för samverkan. Tveka inte att höra av dig till mig så bjuder jag på kaffe i vår fina lokal på stationens andra våning, Stenbocksgatan i Simrishamn, berättar Fredric Strömberg.

Fredric Strömberg är projektledare för Medborgarskolan i Skåne med placering i Simrishamn och Ystad. Med Fredrics lokala närvaro skapas förutsättningar för nya projekt och idéer inom ramen för Medborgarskolans olika profil- och arbetsområden. Fredric kommer senast från uppdraget som TIA-samordnare (Tidiga Insatser Asylsökande) i Malmö och södra Skåne. Innan dess var han ansvarig för verksamhet inom asyl och etablering på Studieförbundet Bilda.