Mellandagsrelax för lovlediga

Insidan Artikeln publicerades
När det är lovspa på Kiviks hotell står gurkstavar, morotsstavar och vatten framdukat i relaxrummet och från högtalarna strömmar avslappnande musik. Förutom lovspa på jul-, sport-, påsk- och höstlov erbjuder hotellet även familjespa en söndag i månaden.
Foto:Hannah Andersson
När det är lovspa på Kiviks hotell står gurkstavar, morotsstavar och vatten framdukat i relaxrummet och från högtalarna strömmar avslappnande musik. Förutom lovspa på jul-, sport-, påsk- och höstlov erbjuder hotellet även familjespa en söndag i månaden.

En stunds avslappning efter julens alla intryck med bad i jacuzzi, massage, ansiktsbehandling och aromatisk bastu var vad som väntade barnen som besökte Kiviks hotells lovspa i mellandagarna.

Kiviks hotells spa-avdelning ligger en trappa ner från receptionen. Här finns relaxrum och två stora jacuzzibad med utsikt mot trädgården genom de stora glasdörrarna, behandlingsrum, torrbastu och ångbastu. Annelie Swan och Åsa Hermansson har tänt levande ljus, ställt fram dryck och snacks och lagt fram badrockar och handdukar i väntan på att lovspaets besökare ska börja trilla in.

– Vi började med lovspa för fyra år sedan för att ge även de yngre besökarna tillgång till spaet, berättar Annelie och förklarar att det är 16-årsgräns till spaavdelningen i vanliga fall. Barn matas liksom vuxna med så många intryck i vardagen, därför känns det viktigt för oss att även erbjuda dem en avkopplande spaupplevelse.

När det bjuds in till lovspa är barn från 6 år välkomna.

– Det brukar fungera jättebra även med de yngre barnen och intresset är väldigt stort, våra lovspadagar är i princip alltid fullbokade, berättar Åsa.

Stammisar och förstagångsbesökare

Besökarna har strömmat till och först ner i jacuzzin är Dan och Jeanette Persson med barnen Levia, 10 år, och Looh, 13 år. De har besökt Kiviks hotells lovspa många gånger.

– Jag letade efter ett spa där även barnen var välkomna och hittade det här på Kiviks hotell, berättar Jeanette. Det är en jätteskön stund tillsammans med familjen och ett bra sätt att komma ner i varv. Vi är här nästan varje lov och barnen brukar längta hit.

Utanför behandlingsrummen väntar Ida Bolanowski med barnen Elvira Danielsson, 8 år, och Simon Danielsson, 11 år. De besöker Kivik hotells spa för första gången.

– Jag åt middag här för några veckor sedan, såg ett anslag om att de erbjöd lovspa och tänkte att det kunde vara kul för barnen att prova, berättar Ida.

De är nyss uppstigna ur jacuzzin och nu väntar massage för Elvira och Simon.

– Det känns lyxigt att vara här, strålar Elvira. Bubbelpoolen är bäst hittills, konstaterar Simon.

Bastubad med eukalyptus

Under lovspaet erbjuds besökarna även ett skräddarsytt aromatiskt bastubad med kortare sittningar jämfört med vuxenvarianten.

– Under första sittningen badar vi aromabastu med doft av eukalyptus, andra sittningen får barnen prova att smälta isbitar med pepparmynta på kroppen och sista omgången får de smörja in sig med flytande honung, berättar Annelie innan hon ger sig in i den ångande bastun tillsammans med dagens första grupp.

Efter spaupplevelsen väntar varm choklad, frallor och någon god kaka på de små livsnjutarna uppe i restaurangen. Nästa chans till lovspa på Kiviks hotell är på sportlovet.

Text och bild: Hannah Andersson