Miechael Strömberg, körledare i Hammenhögs lilla rockkör: "Alla med en röst är välkomna"

Insidan Artikeln publicerades
Till Hammenhögs lilla rockkör, som bildades i januari i år, är alla som har en röst, och är sugna på att sjunga rocklåtar, välkomna.
Foto:Janni rix
Till Hammenhögs lilla rockkör, som bildades i januari i år, är alla som har en röst, och är sugna på att sjunga rocklåtar, välkomna.

På söndag lyfter Hammenhögs lilla rockkör taket på Garaget i Hammenhög när de ger en konsert i bokcaféet under byns julmarknad. Med sig har kören en bössa där de samlar in pengar till Musikhjälpen.

Hammenhögs lilla rockkör bildades i januari i år på initiativ av musikern Miechael Strömberg.

– Jag blev sugen på att spela rockmusik och på att testa det här med kör så jag gjorde ett anslag på Facebook i slutet av förra året, berättar Miechael.

Han fick napp och i januari i år träffades kören för första gången. Fler har anslutit under året och i dagsläget är kören 18 personer stark.

De träffas varje vecka i ett klassrum på skolan i Hammenhög.

– Vi repar akustiskt här men har fortfarande inte löst frågan om en större lokal när vi träffas tillsammans med bandet. Vi var hemma i min källare förra onsdagen men det börjar bli lite trångt att klämma in alla där, säger Miechael och skrattar.

Att det finns hjärterum råder det i alla fall ingen tvekan om. Stämningen är varm och uppsluppen när körmedlemmarna träffas för veckans repetition. Äldst är 66 år och yngst är 14 år, och med bandet inräknat är killarna ungefär lika många som tjejerna.

– Alla med en röst är välkomna i kören, säger Miechael som berättar att fokus ligger på glädjen i att sjunga.

– Jag känner mig alltid lika glad och upprymd när jag går härifrån, bekräftar Sara Björk. Vi har en fantastisk gemenskap.

Insamling till Musikhjälpen

På repertoaren står nästan bara rocklåtar. "Highway to Hell", "Have Love, Will Travel", "Times Like These" och "Sunny Afternoon" är några av favoriterna.

– Nu har vi övat så mycket att vi till och med sjunger i stämmor, berättar Kerstin Tornquist.

Det har blivit dags att dra igång kvällens körövning. Men först uppvärmning med några rörelser för att få igång kroppen och uppsjungning till Beatles "You´ve Got to Hide Your Love Away".

Kören har tre spelningar i december. En är redan avklarad när det här går i tryck men två återstår. Under december pågår även insamlingseventet Musikhjälpen och Hammenhögs lilla rockkör har en egen digital insamlingsbössa med samma namn som kören. Till helgen, söndagen den 10 december uppträder kören i bokcaféet på Garaget i Hammenhög klockan 15.00. För den som vill lämna ett bidrag till insamlingen på plats så går det utmärkt. Den 16 december avslutar kören sin turné med en spelning på Bakfickan i Borrby. Även då går det bra att bidra till insamlingen.

Och skulle du vara intresserad av att gå med i kören så står de med öppna armar.

– Musikanter och tanter, damer och herrar, gamla som unga, alla är varmt välkomna, hälsar Miechael.

Text: Hannah Andersson

Bild: Janni Rix