Motorlördag med kortege

Simrishamns Artikeln publicerades
På lördag har det blivit dags för årets motorlördag i Simrishamn. Arkivbild från förra årets välbesökta motorlördag.
Foto: Hannah Andersson
På lördag har det blivit dags för årets motorlördag i Simrishamn. Arkivbild från förra årets välbesökta motorlördag.

Nybilar, nostalgifordon, gratis hoppeborg och glass till alla barn. Den 1 juni mellan klockan 10-15 har det återigen blivit dags för köpmannaföreningens uppskattade Motorlördag i Simrishamn.

På lördag bjuder Simrishamns köpmannaförening, i samarbete med Lions Club, in till en heldag på temat motor i Simrishamn.

Längs Storgatan kommer lokala bilhandlare att ställa ut nybilar av olika märken och modeller.

– Det är Gärsnäs bil, Rogers bilfirma, Sture Nilssons bil och Bil-Bengtsson som kommer att ställa ut bilar av sina respektive märken, berättar Bosse Ohlsson på Team Sportia i Simrishamn. Vid vackert väder ställer Norrvalla i Smedstorp ut motorcyklar.

Också andra lokala företag och privatpersoner deltar.

– Er trafikskola finns på plats för att visa körskolans bilar, mopeder och för att berätta om sitt kursutbud, Simrishamns bilvax svarar på frågor om sina tjänster, Järn & Fritid visar elcyklar och robotgräsklippare. LG Svensson från Gärsnäs ställer ut nostalgifordon av märket Saab och det kommer även att finnas lite nostalgimopeder på plats. På nedre Storgatan kommer ungdomar att visa sina EPA-traktorer.

Vid två tillfällen under dagen visar Autoseum upp några av sina rariteter.

– Klockan 11 kör de kortege genom stan för att sedan ställa upp på hamnplan, berättar Bosse. Klockan 13 bjuder de på ytterligare en kortege och sedan ställer de upp på hamnplan igen.

Majoriteten av stans butiker håller öppet mellan klockan 10-15 och Phix spelar från scenen. Lions kommer att finnas på plats på torget med korvförsäljning och lyckohjul. Kaffe och kaka bjuder de på.

– Dessutom blir det gratis hoppeborg och glass från GB till alla barn. Vi i Simrishamns köpmannaförening och Lions Club hälsar alla hjärtligt välkomna, avslutar Bosse.