Musik i juletid

Insidan Artikeln publicerades
Romeo & Juliakören kommer till Ystads teater söndagen den 3 december. Foto: J-O Wedin
Foto:J-O Wedin
Romeo & Juliakören kommer till Ystads teater söndagen den 3 december. Foto: J-O Wedin

December månad bjuder på många tillfällen att gå på konsert. Vi har samlat några av alla musikupplevelser som erbjuds, allt från världens sväng till klassiska julsånger.

En stilla jul med Anders Ekborg

Fredagen den 1 december klockan 19.00 gästar en av Sveriges mest framstående sångare, Anders Ekborg, Ystads Teater. Julturnén har blivit en publiksuccé och konserten bjuder på allt från klassiska julsånger till nedslag ur Anders rika repertoar, sammanvävt med personliga och aktuella mellansnack.

Filip Jers gästar jubileumskonsert

Big Blowin´ Band fortsätter att fira sitt 40-årsjubileum med en konsert på Scala i Ystad och har då bjudit in munspelaren Filip Jers som gäst. Konserten äger rum på teaterbiografen Scala i Ystad, lördagen den 2 december klockan 15.00.

Julkonsert med Lasse och Emil Sigfridsson

För första gången kommer Lasse och Emil Sigfridsson att mötas i en julkonsert, i Tryde kyrka lördagen den 2 december med insläpp klockan 14.30. Publiken bjuds ett blandat och ett innehållsrikt program som utlovar julstämning. Kören Five Voices, under ledning av Gunilla Ehrnborn, medverkar. Arrangör är Tryde Byalag.

Julkonsert med Romeo & Juliakören

Populära Romeo & Juliakören återvänder efter förra årets succékonsert. I sin julkonsert blåser de värme och liv i julmusiken med sina sceniska tolkningar. Det blir toner från medeltiden och renässansen, musik som klingar lite annorlunda men ändå doftar av jul. Det är tradition som blandas med det oväntade. Utrymme för både gapskratt och tårar! Söndagen den 3 december klockan 19.00 på Ystads Teater.

Julkonsert med Kulturskolan

Simrishamns Kulturskola bjuder in till traditionsenlig julkonsert i Södra Mellby kyrka den 5 december klockan 18.30. Fri entré.

Christmas Crash med Tomelilla Kulturskola

Tomelilla Kulturskola presenterar dans- och teaterelevernas julshow "Christmas Crash – En varmare jul". Den 5 december klockan 17.00 samt 18.30 i Kastanjeskolans aula. Gratis inträde, biljetter kan reserveras på Tomelilla Kulturhus.

Insamlingskonsert i Vallby kyrka

Wallby insamlingsförening bjuder in till sin årliga insamlingskonsert i Vallby kyrka den 6 december klockan 18-20. Medverkande: Malin Andersson, Anna Kesar, Ewa Larsson och Lasse Magnusson, Belinda Andersson, Hanna Cronvall, Emilia Cronvall, Gustaf Brandt, Jonathan Wallin, Hannes Nilsson och Martin Ekdahl. Pengarna som samlas in används för att köpa julklappar till barnen och ungdomarna på avdelning 64 i Lund, till stöd för sjukhusskolan, lekterapin, avdelningen och Barncancerfonden Södra.

Musikelevernas julkonsert

Tomelilla Kulturskola presenterar musikelevernas julkonsert den 7 december klockan 18.30 i Kastanjeskolans aula.

Musik i julens tid med Spjutstorps badorkester

Torsdagen den 7 december klockan 18.00 blir det konsert med Spjutstorps Badorkester och solister i Rörums kyrka. Insläpp 30 minuter före konsert. Arrangörer är SPF, Byalaget och Simrishamns pastorat.

Musik i julens tid ges även: söndagen den 10 december klockan 14 i Rotundan, Folkets Park i Tomelilla, måndagen den 11 december klockan 18 på Brinkehem i Brösarp och söndagen den 17 december klockan 14 i Kverrestads kyrka tillsammans med Smedstorps församlings kyrkokör.

Kulturskolans julkonsert

Elever från Ystads Kulturskola spelar in julen i Mariakyrkan torsdagen den 7 december klockan 19.00. En stämningsfull stund utlovas. Ingen förbokning.

Juljazz med Jan och hans vänner

"A Jazzy Little Christmas" blir det med jazzpianisten Jan Lundgren, sångerskan Hannah Svensson, Filip Jers på munspel och Mattias Svensson på bas. Lördagen den 9 december klockan 12, 15 och 19 på Café Helsa På i Ystad och söndagen den 10 december klockan 14 och 18 på Backakrogen i Brösarp.

Julkalas med världens sväng

Med julen ut i världen och hem igen. Ett julkalas med världens sväng för stora och små blir det på Tomelilla Kulturhus lördagen den 9 december klockan 10.30. Ålder 3-8 år. Föranmälan.

Adventskonsert till förmån för barn på flykt

Söndagen den 17 december klockan 17-18 arrangerar Rädda barnens lokalförening i Ystad en adventskonsert till förmån för barn på flykt i Klosterkyrkan, Ystad. Medverkar gör Frida Green, Anders Dahllöf och kören Kairos under ledning av Charlotta Blom. Alla insamlade medel under kvällen går oavkortat till Rädda Barnens katastroffond.

Julspelsmusikal i S:ta Maria kyrka

På julafton bjuds det på julspelsmusikal i S:ta Maria kyrka i Ystad. Att komma till Mariakyrkan klockan 11 på julafton för att titta på julspelsmusikalen har blivit en tradition inte bara hos barnfamiljerna i Ystad, utan för församlingsbor i alla åldrar. Passar för alla åldrar. Musikalkören medverkar. Musiken är skriven av Anna Cederberg- Orreteg och manus av Anna Högberg. Präst: Inger Appelgren.