Musikquiz-succén återupprepas

Insidan Artikeln publicerades
Bild: Pressbild
Foto:pressbild
Bild: Pressbild

I oktober höll Simrishamns bibliotek i ett musikquiz, som drog något av en rekordpublik i sammanhanget. Över 30 personer hade samlats för att lyssna och delta i frågesporten framförd av pianisten, dragspelaren och sångaren Anders Thorén.

Fredagen den åttonde december klockan 15 är det dags igen, nu med ytterligare en musiker på plats: Martin Svensson, sång och gitarr. Med stöd av sången och musiken ställs frågor om allt mellan himmel och jord; man behöver således inte vara musikkännare för att vara med.

Föregående quiz bjöd bland annat på Edvard Persson, Jerry Lee Lewis, franska valser och musik från tv-serien Törnfåglarna. Vad det bjuds på den här gången återstår att höra. Under quizet bjuds det på fika och efteråt blir det bokpriser till vinnarna.

– Att kombinera just frågesport med levande musik känns som ett vinnande koncept. Det blir både underhållning och aktivt deltagande i ett, kommenterar den ansvariga biblioteksassistenten Kate Visonj i ett pressmeddelande.

Anders Thorén spelar till vardags allt från klezmer till kubanskt. Martin Svensson, som är uppvuxen i Simrishamn, ingår i det lokalt bekanta bandet Tjuv.

Den som vill delta i quizet ska föranmäla sig till biblioteket.