Noel spelar Frans i SVTs nya ungdomsserie

Simrishamn Artikeln publicerades
Noel Unosson bor i Simrislund, pluggar tredje året på Nova Academy och spelar en av huvudrollerna i SVTs nya ungdomsserie ”Festen”.
Foto: Hannah Andersson
Noel Unosson bor i Simrislund, pluggar tredje året på Nova Academy och spelar en av huvudrollerna i SVTs nya ungdomsserie ”Festen”.

Simrishamnskillen Noel Unosson går tredje året på Nova Academys Performing arts och är aktuell som en av huvudrollsinnehavare i SVTs nya ungdomsserie ”Festen”.

”Festen” utspelar sig under en enda lång sommarnatt i Malmö. Handlingen kretsar kring sju av ungdomarna som befinner sig på samma hemmafest. Det blir en kväll fylld av kärlek och vänskap, där mycket ställs på sin spets. En av de sju huvudrollerna, Frans, spelas av Noel Unosson.

Noel tar sitt nya kändisskap med upphöjt lugn.

– Jo visst är det några som har hört av sig, främst via Instagram, med positiva kommentarer om min medverkan i serien, svarar han på frågan om hur reaktionerna från omgivningen varit.

Innan Noel började på Nova Academys musikteaterutbildning Performing arts hade han aldrig tidigare stått på scen.

– Den scenvana jag har, har jag fått genom skolan. Senast när vi gjorde vår examensproduktion ”Döda poeters sällskap” på Ystads teater.

När SVT sökte skådespelare för sin nya ungdomssatsning bestämde sig Noel för att söka.

– SVT la ut på Facebook att de sökte ungdomar till en serie och jag bestämde mig för att skicka in en presentation av mig själv, säger Noel och berättar att han blev kallad till audition i Malmö. Första gången fick jag provläsa för både karaktären Frans och hans kompis Martin.

Efter ytterligare två auditions, stod det förra våren klart att Noel fått rollen som Frans.

– Inspelningen ägde rum förra hösten. Några dagar varje vecka under några veckors tid var jag ledig från skolan för att åka till Malmö och spela in. Det var väldigt roligt, både att stå framför kameran och att lära känna de andra i gänget.

De unga skådespelarna gavs friheten att tolka sina roller.

– Vi fick möjlighet att forma våra karaktärer tillsammans med regissören och hade stort inflytande över våra repliker, vilket gjorde att det kändes väldigt naturligt, berättar Noel.

Skådespelargänget samlades för att premiärtitta på de fyra första avsnitten av serien tillsammans redan för några månader sedan.

– Det kändes lite skumt att se sig själv på film, säger Noel och skrattar.

Seriens första avsnitt hade premiär i mitten av april. Nu finns samtliga avsnitt att se på SVT Play.

På frågan om skådespeleriet gett mersmak kommer svaret snabbt.

– Absolut, det gör jag gärna om!

Noel Unosson

Ålder: 18 år

Bor: Simrislund

Intresse: Film

Favoritfilm: Rebel without a cause

Senast sedda serie: Störst av allt

Förebild: Tom Hardy

Visa mer...