Nu är det snart jul igen!

Insidan Artikeln publicerades
25-årsjubilerande Jul på Högestad är öppen lördagen och söndagen den 18 och 19 november, samt 25 och 26 november, klockan 10-16.
Foto:Press
25-årsjubilerande Jul på Högestad är öppen lördagen och söndagen den 18 och 19 november, samt 25 och 26 november, klockan 10-16.

Tillhör du dem som har längtat efter julen sedan länge, redan tjuvsmakat på årets glögg och alltid ser till att ha en burk pepparkakor i skafferiet? Den här guiden är för dig!

Julmarknad på Högestad gods

Upplev julen på Högestad med duktiga hantverkare och en spännande mångfald av hantverksprodukter. I år är det 25:e gången som Jul på Högestad arrangeras. Det gör arrangemanget till en av de äldsta julmarknaderna i Skåne. Fredagen den 24 november är marknaden öppen i första hand för rörelse- och funktionshindrade som har fri entré. Julmarknaden är öppen för alla lördagen och söndagen, den 18 och 19 november, klockan 10-16. Lördagen och söndagen, den 25 och 26 november, klockan 10-16. Entré. Fri parkering.

Julmarknad på Glimmebodagården

En gammaldags och stämningsfull julmarknad med lokala hantverkare och matproducenter, sång och dans runt granen. Ett tillfälle att köpa lokalt förankrade julklappar. Julstämning i traditionell och genuin allmogemiljö. Det blir ljusstöpning, försäljning av hantverk, lokalproducerade livsmedel, lotteri, fiskedamm, kaffe och hembakat, försäljning av julgodis, glögg och grillad korv. Träffa tomten på logen, spela på chokladhjulet, dansa runt granen klockan 14.00. Lördagen och söndagen, den 18 och 19 november, klockan 12-16.

Julmarknad på Dungen

Gyllebo IF arrangerar julmarknad på Dungen, mellan Östra Vemmerlöv och Gyllebo söndagen den 26 november klockan 14-18. Utställare med allt från stickat och julkransar till mat. Möjlighet att lämna önskelistan till tomten. Enkel servering kommer att finnas.

Julmarknad på Skillinge teater

I år slår Skillinge Teater upp dörrarna för en större julmarknad och bjuder in designers, hantverkare och matproducenter från Skåne att delta. Marknaden kommer att ske i alla teaterns öppna lokaler. I det så kallade fryshuset är fokus mat och i stora teatersalen design och hantverk. Gården och lokalerna är vackert dekorerade, det blir flera uppträdanden, levande musik i restaurang- och cafésalen och självklart är det fri entré för alla besökare. På kvällen arrangeras en större julmiddag med trerätters meny och julinspirerad allsång. Lördagen den 2 december klockan 11-17.

Julmarknad i Smedstorp

Julmarknad med grantändning och köruppträde. Lördagen den 2 december klockan 15-17.

Julstök på Bengtemölla Gård

På den gamla fina Bengtemölla Gård i Brösarp ordnar Byagillet julstök med händiga hantverkare som säljer önskeklappar, ståtlig tomte som hälsar på barnen, fika och värmande eldar. Den 2 december klockan 11-15. Bilparkering kostar en slant, gratis för människor och cyklar.

Julmarknad i Skåne Tranås

Gammaldags julmarknad med cirka 30 utställare, Tranesgården i Skåne Tranås. Servering med underhållande julmusik, lämna din önskelista till tomten, korvgrillning och försäljning av granar och glögg. Cirka klockan 12.30 kommer tomtenissar inridande i byn. Söndagen den 10 december klockan 12-16.

Julmarknad i Onslunda

Julmarknad med ett stort utbud av utställare som erbjuder allt från prydnader och textilier, till något ätbart som hör julen till. Större delen av marknaden är inomhus, men med en verklig känsla av utomhusmiljö. Söndagen den 10 december klockan 12-16 i Odenslundhallen i Onslunda.

Julmarknad i Kåseberga hamn

När det bjuds in till julmarknad i Kåseberga doftar hela hamnen glögg, pepparkakor och granris. Utställare med spettkakor, marmelad, kryddor, vackert hantverk, keramik, änglar och tomtar. På hamnplan dukar knallarna upp fina marknadsstånd. Tomten tassar omkring, det finns korvförsäljning och idrottsföreningens åltombola är öppen. Sillprovning och lite andra aktiviteter finns det också. Lördagen och söndagen, den 16 och 17 december, klockan 10-16.