Nu styr klubben över både golfen och maten

Vik Artikeln publicerades
Linus Hornwall och Anders Hopf langade ut Wallenbergare i rasande fart när lunchserveringen på Lilla Viks golfrestaurang premiäröppnade förra måndagen.
Foto: Göran Kindwall
Linus Hornwall och Anders Hopf langade ut Wallenbergare i rasande fart när lunchserveringen på Lilla Viks golfrestaurang premiäröppnade förra måndagen.

Det blåser positiva vindar för Österlens golfklubb. Inför årets säsong storsatsar den anrika klubben på att bredda verksamheten och utvecklas som destination.

Som golfbollar på green rullar de in. Lunchgästerna på Lilla Viks golfrestaurang.

Vid årsskiftet tog Österlens golfklubb över hela verksamheten och efter några intensiva ombyggnads- och planeringsveckor öppnade förra måndagen lunchserveringen igen.

– Vi har rekryterat personal till restaurangen, fyllt upp kylar och frysar och den första veckomenyn är satt. Många har frågat när vi drar igång, vi har jobbat hårt och kunde öppna tidigare än planerat, vilket känns fantastiskt kul, säger Ida Hornwall, som är nyanställd destinationsansvarig på Österlens Golfklubb.

– Ida har jobbat på bland annat Nordic Sea Winery och Byvägen 35 och hennes uppgift är att utveckla oss som destination med paketerbjudanden. Där finns det en väldigt stor utvecklingspotential nu när vi själva kan styra över både golfen och maten, säger klubbchefen Gustav Andersson.

I köket har de meriterade matlagarna Anders Hopf och Felix Lorenzo fått sällskap av Idas make, köksmästaren Linus Hornwall, som har erfarenhet från bland annat Ystad Saltsjöbad och Karlaby Kro.

Premiärlunchen bjöd på Wallenbergare med ärtor och brynt smör.

– Vi mjukstartar med husman men kommer efterhand ta inspiration från olika kök. Det ska smaka mycket, det är målet, säger Linus Hornwall och tillägger att man fokuserar på lokala råvaror så långt det är möjligt.

Eva Alnebo och Jan Johansson som bor granne med Lilla Vik var både mätta och belåtna efter lunchen.

– Jag säger bara wow! Det var supergott, säger Eva och medhåll av Jan.

– Det kommer garanterat bli många besök här.

I och med förvärvet av Lilla Vik blir Österlens golfklubb en ganska stor restaurang-aktör i sydost, eftersom man redan äger och driver både kiosk och restaurang på Djupadals golfbana.

Klubbchefen Gustav Andersson ser fram emot att bredda verksamheten med två padelbanor som ska anläggas på Lilla Vik i vår. Ida Hornwall är nyanställd destinationsansvarig.
Klubbchefen Gustav Andersson ser fram emot att bredda verksamheten med två padelbanor som ska anläggas på Lilla Vik i vår. Ida Hornwall är nyanställd destinationsansvarig.
Eva Alnebo och Jan Johansson som bor granne med Lilla Vik var både mätta och belåtna efter premiärlunchen.
Eva Alnebo och Jan Johansson som bor granne med Lilla Vik var både mätta och belåtna efter premiärlunchen.
Inom kort kommer restaurangen även hålla öppet kvällstid.
Inom kort kommer restaurangen även hålla öppet kvällstid.