Ny kostym för YstadÖsterlen Revision

Insidan Artikeln publicerades
Efter fem års samägande går nu Österlenrevision i Simrishamn och Företagsredovisning i Ystad under det gemensamma namnet YstadÖsterlen Revision. Sven-Olof Larsson är godkänd revisor och ägare, Gustaf Hallgren och Maria Kihlberg är båda auktoriserade revisorer som arbetar på båda kontoren.
Foto:Hannah Andersson
Efter fem års samägande går nu Österlenrevision i Simrishamn och Företagsredovisning i Ystad under det gemensamma namnet YstadÖsterlen Revision. Sven-Olof Larsson är godkänd revisor och ägare, Gustaf Hallgren och Maria Kihlberg är båda auktoriserade revisorer som arbetar på båda kontoren.

Österlenrevision och Företagsredovisning i Ystad byter kostym och blir YstadÖsterlen Revision. Företaget har kontor både i Simrishamn och Ystad med tjugo medarbetare som jobbar i ett väl sammansvetsat team för att möta kundernas alla behov.

Sven-Olof Larsson tog över rodret för Österlenrevision efter Lars-Göran Martinsson 2010. 2012 förvärvades Företagsredovisning i Ystad till flottan. Efter fem års samägande knyts de båda skutorna närmre varandra när Österlenrevision i Simrishamn och Företagsredovisning i Ystad seglar vidare under ett och samma namn; YstadÖsterlen Revision.

När Sven-Olof började i företaget 1993 var de två medarbetare. Idag har antalet växt till tjugo. Två av dem är Maria Kihlberg och Gustaf Hallgren. De är båda auktoriserade revisorer som jobbat i företaget i 13 respektive 2 år.

Sven-Olof lyfter fram teamet av medarbetare som företagets framgångsfaktor.

– Vi är väldigt noga i rekryteringen av nya medarbetare och läger stor vikt vid personlighet. Vi är ett team med vanliga människor som står med båda fötterna på jorden, men har en bred kompetens och samlad erfarenhet. Egenskaper som kunderna uppskattar.

Personliga mötet

Maria lyfter fram det personliga bemötandet som en annan viktig framgångsfaktor.

– I tider när mycket automatiseras och rationaliseras tror jag många sätter stort värde i den personliga kontakten som vi erbjuder, säger Maria. Jag har själv jobbat på stor byrå tidigare där situationen sett helt annorlunda ut. Och jag märker hur våra kunder uppskattar det personliga mötet, öppenheten och flexibiliteten som ger hög service och skapar trygghet för våra kunder. Samtidigt är digitaliseringen en spännande utveckling som vi självklart hänger med i för att kunna möta de kunder som önskar den typen av lösningar.

YstadÖsterlen Revision hjälper sina kunder med allt från löner, revision, bolagsbildningar, redovisning och rapportering, bokslut, årsredovisningar, deklarationer och skatter.

Bred kunskap

Ystadkontoret har funnits i 40 år och Simrishamnskontoret i 25 år.

– Vi har lång samlad erfarenhet och kunskap i väldigt många branscher och kan fixa hela registret, från den lilla grundbokföringen till skattekonsultation. Alla kunder, stora som små, är lika viktiga, poängterar Sven-Olof och berättar att basen för företaget är Österlen men att man har kunder från hela Skåne och även andra delar av landet.

Våren är en hektisk tid inom branschen.

– Mars till juni är helt klart den tid på året som vi har som mest att göra men vi har ändå lyckats plana ut topparna och skapat en relativt jämn arbetsbelastning över hela året vilket gör mycket för trivseln på företaget, avslutar Sven-Olof.

Text och bild: Hannah Andersson