Ny motionsinnebandyserie i Simrishamn

Insidan Artikeln publicerades
Svarta Gänget möter Los Banjos i den nystartade motionsinnebandyserien FCC-Ligan.
Foto:Hannah Andersson
Svarta Gänget möter Los Banjos i den nystartade motionsinnebandyserien FCC-Ligan.

Vinterns första snö har lagt sig över Jonebergsområdet och söndagseftermiddagen är kylig men inne i idrottshallen springer spelarna i Svarta Gänget sig varma när de möter Los Banjos i en rafflande innebandymatch.

Under hösten har fem lag spelat i den nystartade motionsinnebandyserien FCC-Ligan.

– Fram tills för tre år sedan drev Korpen en motionsinnebandyserie här i Simrishamn, berättar Patrik Hammargren, engagerad i innebandyklubben FC Cimrishamn och domare för dagens matcher tillsammans med Anders Bäckman. Sedan två säsonger tillbaka har FC Cimrishamn motionsträningarna två kvällar i veckan och det var under en sådan träning som idén om att starta upp en ny motionsinnebandyserie kom upp.

Det är André Torbjörk och Henrik Malmqvist som tog på sig att göra verklighet av idén.

– Vi tyckte att det kunde vara kul att få igång en motionsserie för FCC:s slogan är "för alla" och klubben strävar efter att erbjuda innebandy på alla nivåer, berättar André.

Initiativet har varit lyckat, vilket inte minst märks på de engagerade spelarna på plan. En av dem är Isabelle Månsson, 17 år som spelar i FCC Mixlag.

– Jag har spelat innebandy i nio år och spelade i ett tjejlag men tyvärr blev vi för få för att fortsätta. Därför är jag glad för chansen att kunna fortsätta spela innebandy i den här serien, nu i ett mixlag. Det är jättekul att spela tillsammans både tjejer och killar, yngre och äldre, och nybörjare tillsammans med mer erfarna. Det blir en helt annan gemenskap och är inte så viktigt att vinna. Det roliga är att hitta samarbetet med lagspelarna som gör att spelet flyter.

Motionsserien är öppen för alla. Såväl herr- och damlag som mixade lag är välkomna. Alla icke licensierade spelare över 15 år, samt licensierade spelare över 35 år kan delta och det finns ingen övre åldersgräns.

– Vi hoppas se fler lag i nästa säsongs serie som börjar i slutet av januari, säger Patrik.

Den 17 december spelas höstseriens sista matcher, i Jonebergshallen mellan klockan 14.30 - 17.30.

Text och bild: Hannah Andersson